Kinderboekenweek 2008

ingevoerd op 25-9-2008

Kinderboekenweek ‘Zinnenverzinzin’
Het thema van de Kinderboekenweek is poëzie onder het motto ZINNENVERZINZIN. Dit is de titel van een gedicht dat Joke van Leeuwen speciaal voor deze Kinderboekenweek heeft geschreven.

ZINNENVERZINZIN
Soms kun je zinnenverzinzin hebben:
zin om de zinnen die zingen vanbinnen
naar buiten te spinnen als spinnen hun webben.
Zodra je begint is er al een begin,
een zinnenvanbinnenverzinzinzin.
 
De Kinderboekenweek loopt van woensdag 1 oktober tot en met zaterdag 11 oktober 2008. Hans Hagen schreef het Kinderboekenweekgeschenk 2008 Vlammen. Het Prentenboekje van de Kinderboekenweek is van Penseelwinnares Charlotte Dematons en heeft als titel Fiets.

Op  website: www.kinderboekenweek.nl  vind je alle informatie over de speciale cadeautjes tijdens de Kinderboekenweek, activiteiten bij jou in de buurt en heel veel boeken met het thema poëzie.
Op de Regenboog besteden we ook aandacht aan poëzie. In alle klassen zullen deze weken activiteiten plaatsvinden die met poëzie te maken hebben. We hebben een heleboel nieuwe gedichtenboeken aangeschaft.(Katrien nog hartelijk bedankt voor het plastificeren hiervan)
 
Activiteiten
Wat is er tijdens de Kinderboekenweek bij jou in de buurt te doen? Klik op onderstaande link.

NS en de Kinderboekenweek
Tijdens de Kinderboekenweek reizen alle kinderen t/m 11 jaar gratis 2e klas op vertoon van het Kinderboekenweek-geschenk Vlammen.