Vrijdagavond 31 oktober

Een nieuw muzikaal themafeest

De Gouden Engel met Réne Eshuys  Markt15 met Imca Marina  D’Olde Smidse met Peter Meijer  Piet Pann met de Troelala’s ’t Geveltje met Bonnie St. Claire en ‘t Noord met Mark Fledderman
Of te wel…..
 
Een nieuw muzikaal themafeest:
Schagen …op volle toeren tijdens de vrijdagavond 31 oktober

 
Een vrijdagavond met een enorme hoeveelheid meezingers zal beslist gaan zorgen voor herkenning, lachen en ouderwetse gezelligheid. Werden bij het Smartlappenfestival nog toegangskaarten verkocht, Schagen …op volle toeren is gratis te bezoeken. Rondom de diverse hoofdacts in de deelnemende zaken zullen verscheidene artiesten zorgen voor een spetterend feest.
*Op volle toeren* was een televisieprogramma van de TROS met Nederlandstalige muziek. Het begon in 1971 als /Op losse groeven/. Chiel Montagne( Bert van Rheenen) presenteerde het programma omdat het succes van Heintje, De Heikrekels en Corry en de Rekels volgens hem aantoonde dat er behoefte was aan een apart smartlappenprogramma op de Nederlandse buis. Schagen…op volle toeren zal laten zien dat het levenslied een plaats verdient in het programma van de SES.

’t Noord
Rembrandt Duo & Mark Fledderman
Eddy Hoorenman heeft als componist en tekstdichter veel liedjes geschreven die regelmatig op Radio en TV te horen zijn. Samen met Huub Eikenboom begeleidt hij regelmatig vele bekende artiesten, waaronder:
Lee Towers, Marianne Weber, Wolter Kroes, Ben Cramer, Henk Poort en vele anderen. Het duo produceerde ook een aantal cd’s met ondermeer het Amsterdam Saxofoon Kwartet, Johnny Meijer en Huub Jansen. Vanavond begeleiden de accordeonist en drummer Mark Fledderman. Hij is in 1984 geboren in Schagen. De zanger, die dus pas 23 jaar oud is, heeft al veel verschillende optredens gedaan door het hele land. Zijn hoogtepunt kende hij afgelopen jaar met een optreden in, hoe kan het ook anders, La Bastille tijdens La Bastille Live 2007.

Olde Smidse
Deze avond wordt in d’Olde Smidse verzorgd door Paul Vlaar en Peter Meijer. Paul Vlaar is nu al meer dan 5 jaar een van de meest gevraagde muzikanten in zijn genre. Paul zingt en begeleidt zichzelf op keyboards en kan daarom snel inhaken op de wensen van het publiek. Doordat hij werkt met de modernste apparatuur klinkt het alsof er een compleet orkest speelt. Peter Meijer kennen we natuurlijk allemaal, een volkszanger bij uitstek. Onder de naam “de zingende tegelzetter”treedt hij regelmatig op in de regio. Hij is dan ook bekend door zijn optredens op kermissen, Rabo Popweekend en in de Schager horeca met zijn repertoire van Hazes,Bauer,Borsato en Jan Smit.
 
Markt15
Niemand minder dan Imca Marina krijgt de mikrofoon op deze avond..Haar eerste hit scoorde de vertolkster van het levenslied in 1960 met het Duitstalige liedje Morgen . Daarna volgen nog toppers als Soerabaja, Viva España , Harlekino , Bella Italia , Vino en Santa Domingo .
Voorafgaande aan het optreden kanhet publiek deelnemen aan het “OP VOLLE TOEREN” diner. (3-gangen verrassingsmenu voor € 22,50 p.p.). Rond 22.00 uur zal de feeststemming losbarsten met gezellige Hollandse live optredens en daarna zal Imca haar opwachting maken.

Bonnie St. Claire in Geveltje
Ze is een ontdekking van Peter Koelewijn, die de zeventienjarige in 1967 ziet optreden in een Zeeuws vakantieoord, verzint haar artiestennaam en schrijft haar debuutsingle Tame Me Tiger. Het Nederlandstalige repertoire ligt St. Claire goed. Met het dramatische liedje Dokter Bernard bereikt de zangeres in juli 1976 de top tien. De opvolger Ik Ben Gelukkig Zonder Jou wordt een bescheiden hit. Zij zingt haar bekendste nummers, alsmede een medley van de Nederlandse Eurovisie Songfestival-successen van de afgelopen twintig jaar. St. Claire zal Schagen laten zien en horen dat zij nog op en top actief is op de Nederlandse podia.

Gouden Engel
Niemand minder dan Chiel Montagne presenteert in de Gouden Engel Schagen …op volle toeren. De jarenlange ervaring van Chiel zal er dan ook zeker voor zorgen dat artiesten en publiek een meer dan swingende avond beleven. De hoofdrol tijdens Schagen …op volle toeren in de Gouden Engel is weggelegd voor René Eshuijs. Tijdens zijn optreden komen evergreens, Amsterdamse meezingers, Ballads, feestnummers, de echte stampers en natuurlijk zijn eigen repertoire allemaal aan bod. Het in
2007 uitgebrachte album “Leef om te leven” kwam zelfs hoog binnen in de album top 100.