Reisverslag van Ton Liefting, Down Under

ingevoerd op 6-2-2004


Hallo allemaal,

Hij zit weer achter de computer en slaat weer een kort verslagje in mekaar. In dit internetcafé in downtown Adelaide staat de airco vol te blowen, ong. 22 graden, buiten is het een stuk warmer.Iets meer dan 35 graden en de weersverwachting voor de komende dagen is dat het kwik op zal lopen tot ongeveer 40 graden, dus ik heb de wollen trui nog niet nodig.
In het laatste verslag zat ik in Bendigo (160km ten noorden van Melbourne) en heb het daar lekker rustig aan gedaan. Op Australia day (26 januari) naar de paardenraces in Hanging Rock geweest, een grote gezellige sociale dag met de vrienden uit Bendigo. De dag daarop met de Toyota naar Echuca gereden om daar een trip over de Murray river te maken met een raderboot, dit was echt de moeite waard en het stadje paste ook volledig in het plaatje met de raderboot.
De volgende ochtend vroeg richting Melbourne gereden, om daar nog een dag van de Australian Open tennis mee te maken. Was ook weer toppie.
Donderdag de weg op naar de Great Ocean Road, dit is een schitterende kustweg die ten zuidwesten van Melbourne naar Warnambool leidt. Onderweg een beetje regen gehad ter hoogte van Geelong, maar niks bijzonders, tot ik ‘s avonds het nieuws op de tv zie en het westen van Melbourne met 60 cm water bedekt zie, besef ik dat ik precies op tijd ben vertrokken.
Daarna door via Mount Gambier richting Adelaide, waar de Toyota 30 km voor Adelaide begint te ratelen en ik wist dat hij veel olie gebruikte, maar nu werd het te link om er mee door te rijden en dus de wegenwacht te bellen. Twee en een half uur wachten en dan weggesleept worden naar het eerste plaatsje, Hahndorf. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een plaatsje met veel Duitse invloeden, maar gezellig genoeg om hier het weekend door te brengen, dan op maandag de sloper te bellen en daarna de bus naar Adelaide te nemen. Eenmaal aangekomen in Adelaide meteen een reisbureau binnen gelopen om te zien wat er allemaal richting Kangaroo Island gaat en dan hoor ik dat er over 15 minuten een trip voor twee en een halve dag die kant op gaat. Dus gelijk weer de hort op en meteen een hotel boeken voor de resterende dagen hier. De trip naar Kangaroo Island was een complete trip vol pension met een farm stay. Er zat een uurtje golfsurfen met instructie inbegrepen en daarnaast ook nog zandsurfen, een bushwalk van zo’n 9 km, zeehonden en zeeleeuwen op het strand bezocht, kangaroes, wallabies, possums, goanna’s, wilde varkens en ook nog penguins gezien. Dan was er ook nog tijd om de Remarkables en Admirals Arch te zien. De Remarkables is een rotsformatie die door de invloeden van de wind en weer op een heel bijzondere manier zijn uitgesleten. Dan hadden we ook nog tijd om wat tijd op het strand door te brengen en lekker niks te doen.
Zoals het voor de meeste van jullie wel bekend zal zijn, wil het nog wel eens voor komen dat ik sportevenementen op mijn pad vindt en ook dit keer geen uitzondering. Ik kom net terug van de eerste dag Davis Cup Tennis tussen Zweden en Australia. De Scud (Phillipoussis) verloor van Enqvist en Leyton Hewitt won van Soderling. Voor vanavond nog geen plannen en morgen waarschijnlijk naar Glenelg, een kustplaats en buitenwijk van Adelaide en dan zondag een binnenlandse vlucht naar Perth aan de westkust voor een dag of vijf. Maar daarover meer in de volgende mailing.

Allemaal een warme groet uit Adelaide, van Tony Kiet alias Ton Liefting.