NIEUW: Simmentaler Biologisch Rundvlees

ingevoerd op 12-5-2014

Afgelopen donderdag 8 mei was de opening van de nieuwste vestiging V&D in Leiden, met ook de nieuwste generatie (4.0) van La Place op de 1e en 4e etage.

La Place & Strogoff FreshFood
La Place heeft gekozen voor het Simmentaler Rundvlees van Strogoff FreshFood.
Dit bijzonder mooie rundvlees van Biologische oorsprong, wordt bereid wordt op een speciale met briketten gestookte Robatta grill. Pieter de Ruijter en Coen Leegwater van Strogoff waren bij de opening om de gasten uitleg te doen van de herkomst en de eigenschappen van dit specifieke rundvlees.

Biologisch Simmentaler rundvlees uit de Alpen
Het originele Simmentaler rund heeft een roodbonte, soms iets gevlekte vacht en een witte kop. Ze groeien op in de uitlopers van de Alpen in Zuid-Duitsland en Oostenrijk. Het vrouwelijke rund wordt extensief voor zowel de Biologische melk- als voor Biologische vlees gehouden en is daarom een typische Biologische dubbelkoe. Naast gras eten ze ook hun hele leven lang veel alpenkruiden die bijdragen aan een kruidachtige smaak. Deze koeien zijn minimaal 3 jaar oud en hebben 2x gekalfd. Door deze combinatie ontstaat karakter vol vlees dat zich kenmerkt door een dieprode kleur en een mooie marmering (vetdooradering) waardoor een sappige smaak.

Voor een optimale bewerking zorgt ons team van gediplomeerde slagers, die garant staan voor de allerbeste kwaliteit. Van kop tot staart is altijd beschikbaar en daarmee vormt Simmentaler vrouwelijk rundvlees de basis van ons Biologische rundvlees assortiment.
Team  La Place Leiden: Nigel, Debbie en Riko met Pieter de Ruijte en Coen Leegwater van Strogoff Team La Place Leiden: Nigel, Debbie en Riko met Pieter de Ruijte en Coen Leegwater van Strogoff
Coen Leegwater met rosé gegrilde Simmentaler Biologische Entrecote Coen Leegwater met rosé gegrilde Simmentaler Biologische Entrecote
De nieuwe slagerij afdeling van La Place Leiden De nieuwe slagerij afdeling van La Place Leiden
De nieuwe Robatta grill van La Place Leiden met brikketjes De nieuwe Robatta grill van La Place Leiden met brikketjes
Biologische Simmentaler Entrecote licht gemarmerd Biologische Simmentaler Entrecote licht gemarmerd