In Camperduin gebeurt het

Zandsuppletie bezienswaardigheid voor de toeristen

Wie op de hoogte wil blijven van de zandsuppletie die momenteel plaatsvindt op en voor de dijk tussen Petten en Camperduin, kan terecht bij Zand tegen Zee.(Elke dag geopend, behalve maandag). In het bezoekerscentrum in Petten wordt informatie gegeven over het hoe en waarom van de zandsuppletie. Voor het echte werk kunnen belangstellenden het beste naar Camperduin gaan waar de eerste resultaten van de zandwinning te zien zijn. 24 uur per dag wordt er zand voor en op de kust gespoten. De dijk is inmiddels aan de zeekant gedeeltelijk afgesloten voor wandelaars en fietsers. Bij Camperduin hebben belangstellenden een goed zicht op de werkzaamheden.
Jan en Thea Veuger komen regelmatig kijken. Foto:Dorpskrant De Uijtkijk. Jan en Thea Veuger komen regelmatig kijken. Foto:Dorpskrant De Uijtkijk.
De dijk is gedeeltelijk afgesloten. Foto: Dorpskrant De Uijtkijk. De dijk is gedeeltelijk afgesloten. Foto: Dorpskrant De Uijtkijk.
Zandsuppletie in Camperduin is goed te volgen. Foto: Dorpskrant De Uijtkijk. Zandsuppletie in Camperduin is goed te volgen. Foto: Dorpskrant De Uijtkijk.
De hopperzuiger koppelt aan met nog meer zand. Foto: Dorpskrant De Uijtkijk De hopperzuiger koppelt aan met nog meer zand. Foto: Dorpskrant De Uijtkijk