Risicomanagement in de Horeca

ingevoerd op 31-7-2014

De meeste horecabedrijven in Nederland zijn zeven dagen per week open en moeten het vooral van de zomerperiode hebben. Hierom is het juist van belang om stil te staan bij de mogelijk risico’s die dergelijke organisaties kunnen lopen. De continuïteit van deze organisatie komt nl. ernstig in het gedrang wanneer men onverhoopt te maken krijgt met een calamiteit.

’Restaurant Aangenaam’ in Heerhugowaard is zo’n organisatie die zich bewust wil worden van de risico’s die op hen af kunnen komen. Met SCR wordt beoordeeld wat de risico’s zijn en een afweging gemaakt hoe deze risico’s behandeld dienen te worden. Dit kan zijn door risico’s weg te nemen, te verminderen, over te dragen of te accepteren. Voor de zogenaamde restrisico’s wil ’restaurant Aangenaam’ voorbereid zijn voor het geval een dergelijk risico zich onverhoopt aandient.

Wilt u voor uw organisatie ook het bewustwordingsproces m.b.t. risico’s op gang brengen, of bent u op zoek naar plannen en procedures om voorbereid te zijn op uw risico’s, neem voor informatie gerust contact met ons op.
www.restaurantaangenaam.com www.restaurantaangenaam.com