Revolutie - Panasonic Lumix FZ1000 met 1 inch MOS

De eerste hybride camera met 1 inch MOS...

Panasonic Lumix FZ1000
Met de introductie van de Panasonic Lumix DMC-FZ1000 stopt ook deze fabrikant een grotere sensor in een compactcamera. Alhoewel... compact: de Panasonic FZ1000 is een superzoom(bridge)camera met een grote (1”) MOS-sensor met 20 megapixels, een nieuwe Venus-beeldprocessor én 4K-video.

Panasonic Lumix FZ1000 hybride camera
De Panasonic Lumix FZ1000 hybride camera beschikt over een lichtsterke (F2,8-4) 16x Leica-zoomlens (25-400 mm omgerekend naar full-frame), ondersteund door Hybrid Optical Image Stabilisation met correctie over vijf assen voor scherpe opnames uit de hand. Het is de eerste compactcamera ter wereld met 4K-functionaliteit, waarmee tot 25 beelden per seconde (3840 x 2160 pixels/MP4-formaat) kunnen worden opgenomen. Ook is het mogelijk om 8-megapixelfoto’s uit de 4K-videobeelden te knippen. De autofocus zou veel sneller zijn dan bij eerdere modellen, en daarnaast zijn de weergave en de reactiesnelheid van de oled-zoeker met 2,36 miljoen beeldpunten verbeterd. Het scherm is meervoudig verstelbaar. Dankzij Wi-Fi met NFC kun je beelden direct delen of de camera via een smartphone of tablet op afstand bedienen.

Panasonic DMC-FZ1000 sensor en zoomlens
De Panasonic Lumix DMC-FZ1000 beschikt over een nieuwe 1-inch High Sensitivity MOS-sensor van 20,1 megapixels. De sensor is daarmee ongeveer vier keer groter dan de 1/2,3-inch sensor waarmee de meeste vergelijkbare camera’s zijn uitgerust. De pixels zijn groter zodat beelden bij een hogere gevoeligheid kunnen worden vastgelegd zonder dat ingeboet wordt aan kwaliteit. Tevens wordt het onscherpte-effect verbeterd. De lichtsterke DC VARIO-ELMARIT-lens met 16x optische zoom (vergelijkbaar met 25-400 mm op een 35mm-camera) helpt een onscherpte-effect te creëren. De geheel vernieuwde Venus Engine van Panasonic is ook verbeterd qua optische gevoeligheid, resolutie, kleurverloop en kleurweergave. De nieuwe randomfilter van de beeldprocessor neemt alle ongewenste ruis in het beeld weg, waardoor er natuurlijkere beelden ontstaan. De nieuwe diafragmafilter verwerkt de kleinste details, zoals haar en huidskleur, bij een hogere frequentie. Dit zorgt ervoor dat foto’s en video’s worden voorzien van de meest subtiele nuances. De Venus Engine speelt ook een belangrijke rol bij de kleurweergave. Kleurtoon, verzadiging en lichtsterkte zijn verdeeld over 16 assen, zodat elke kleur in de opname subtiel kan worden aangepast en nauwkeurig kan worden geëvalueerd.

4K video opnemen met Panasonic FZ1000
De Panasonic FZ1000 maakt het mogelijk opnames te maken met een resolutie van vier keer Full HD. De combinatie van 4K (QFHD 4K: 3840x2160, tot 25 fps (PAL) in MP4), de grote sensor en de lichtsterke LEICA-lens resulteert in een hoge videokwaliteit. Met de Panasonic FZ1000 kun je 29 minuten 59 seconde continu opnames maken in 4K. Ook stelt de functie High Speed Video gebruikers in staat Full HD beelden vast te leggen bij 100 bps (PAL). De Panasonic DMC-FZ1000 beschikt over een aantal functies die gebruikers in staat stellen hoge kwaliteit videobeelden vast te leggen zonder het gebruik van accessoires. De combinatie van Hybrid Optical Image Stabilisation met correctie over 5 assen, Level Gauge en een zoomring maakt trillingsvrije video-opnames mogelijk.

Scherpstelling Panasonic Lumix FZ1000
Door de nieuwe en verbeterde AF-functie, die wordt aangestuurd door een lineair motorsysteem en de Depth from Defocus-technologie van Panasonic, bereikt de camera scherpstelsnelheden die 275% sneller zijn dan die van de DMC-FZ200. Als de Live View Finder (LVF) wordt gebruikt, is de scherpstelsnelheid 0,09 seconden in de groothoekstand en 0,17 seconden in de telestand. Hierdoor kunnen onderwerpen met een grote nauwkeurigheid worden vastgelegd. De Panasonic Lumix FZ1000 beschikt ook over een snelle burstmodus. De Panasonic DMC-FZ1000 is verder voorzien van twee snelle heldere schermen. Zowel de aangepaste OLED Live View Finder (LVF) met 2.359K megapixels als het 3 inch grote LCD-scherm met 920.000 pixels biedt een uitstekende resolutie. Met een reactietijd die 300% sneller is dan die van vergelijkbare modellen, is het beeld door de LVF 100% gelijk aan het origineel. De camera heeft ook een van de snelste opstarttijden voor bridge camera’s. Na inschakeling kan de gebruiker in slechts 0,66 seconden beginnen met opnames maken.

Delen en creatief werken met Panasonic Lumix DMC-FZ1000
Een groot aantal filters biedt gebruikers de volledige creatieve controle, zodat zij hun creaties iets extra’s kunnen meegeven. De camera is uitgerust met 22 creatieve verschillende filters, variërend van Sepia en High Dynamic tot Soft Focus en Miniature Effect. Wanneer het perfecte beeld is vastgelegd, biedt de Panasonic DMC-FZ1000 verschillende connectiviteitsopties om het te delen met vrienden en familie. De camera is voorzien van Wi-Fi-connectiviteit met NFC-technologie. De opnamemogelijkheden zijn daardoor ongekend en beelden kunnen direct worden gedeeld, zelfs als de gebruiker niet thuis is. Daarnaast kunnen gebruikers met behulp van een smartphone of tablet op afstand foto- en video-opnames maken, zoomen, scherpstellen en het diafragma en de belichting instellen.

Bekijken in de webshop >>> (http://www.beemsterschagenshop.nl/pd-27959-7-61529/product/panasonic_dmc_fz1000.html)


Team, Beemster Schagen
Panansonic DMC-FZ1000 Panansonic DMC-FZ1000
Panansonic DMC-FZ1000 Panansonic DMC-FZ1000
Panansonic DMC-FZ1000 Panansonic DMC-FZ1000
Panansonic DMC-FZ1000 Panansonic DMC-FZ1000