Zondag 24 augustus 12:00u - Zilk

ingevoerd op 18-8-2014

ZILK bestaat al zo’n 10 jaar en heeft in de loop van de jaren een vaste kern van muzikanten opgebouwd. Er zijn weinig wissels in de formatie en de band is dan ook een hechte groep.
Eens per week wordt er een hele ochtend geoefend bij AC de Zilvermeeuw in Alkmaar.
ZILK staat voor: ZIL (afkorting van Zilvermeeuw) waar de oorsprong van de band ligt en de K staat voor Kracht & Kwaliteit.
Wat deze band namelijk extra krachtig maakt is het feit dat meerdere bandleden met een beperking te maken hebben, zoals verlies van een handfunctie of het in een rolstoel zitten. Maar dat is geen enkele belemmering voor het maken van muziek. De muziek komt uit het hart en met allerlei (soms kleine) aanpassingen is er een heleboel mogelijk. Daarbij valt op dat de samenbundeling van muzikale kwaliteiten een sterk geheel wordt.
De muziek staat!
ZILK speelt zowel Nederlandstalig als ook Engelstalig repertoire, vanaf de jaren 70 tot hedendaagse pop/rock. Van Acda en de Munnik, Nick & Simon tot Eric Clapton, Guns and Roses en Adele.
De band bestaat uit 7 muzikanten die allemaal meerdere instrumenten kunnen bespelen. Zij komen allemaal uit Noord- Holland. Het zijn: Esther Boers, Ilona Smal, Anna Klijnstra, Woody Koopman, Egbert Pols, Friso Hamburg en Jan Ottens. De muzikale begeleiding is in handen van Yolanda Hulscher. Ben Kuin levert hand- en spandiensten aan de ZILK band. Op zondag 24 augustus speelt ZILK met vijf man/vrouw sterk en speelt drummer Joey Duijm als gastmuzikant mee.
Zilk Zilk