Testverslag Volvo V70 D3, “de ideale reisgezel”

ingevoerd op 29-8-2014

Deze statige Zweed is een heerlijke auto voor de lange afstand door de zuinige diesel gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. De V70 is geïmporteerd en wordt aangeboden door Nordicar te Heerhugowaard.
Nordicar is een Volvo gespecialiseerd bedrijf met een zeer ruime ervaring in het importeren van in goede staat verkerende Volvo’s uit metname Noord Europa.

Bouwperiode en uitvoering
De V70 wordt geproduceerd vanaf 1998-heden en in het geteste model van 2007 tot heden met een upgrade in 2011. De auto is geleverd met 4, 5, en 6-cilinder benzine motoren van 145-304 pk en 4 en 5-cilinder dieselmotoren van 109-205 pk.
De geteste auto is een V70 met 2.0d 163 pk dieselmotor gekoppeld aan een Handgeschakelde 6-versnellingenbak. Deze motor kenmerkt zich door een koppel van 400 Nm. In de praktijk realiseert de auto zeer veel trekkracht in combinatie met veel soepelheid. De motor geeft soepel zijn vermogen af en is ook op hoge snelheid stil. Het verbruik is ongeveer 6,2 liter per 100 kilometer.
De auto is een Kinetic en voorzien van onder andere stoffen bekleding, een High Premium Sound radio-installatie in combinatie met bluetooth, klimaatcontrole, park-assist, elektrische ramen rondom en een trekhaak. Daarnaast is de auto voorzien van park-assist, RTI-navigatie, cruisecontrole, 16 inch lichtmetalen velgen, een automatisch dimmende binnenspiegel en een lederen sportstuur.

Voorkomende problemen
De V70 in dit model is een zeer betrouwbare auto waar geen bovengemiddelde problemen voorkomen. Uitzonderlijk hoge kilometerstanden zijn meer regel dan uitzondering, waarbij kilometerstanden van 400.000 kilometer zeer wel mogelijk zijn zonder grote onderhoudskosten.

Staat van de testauto
Tijdens de testrit is een monotoon geluid hoorbaar rechtsvoor vermoedelijk veroorzaakt door het voorwiellager of een cuppende voorband. De voorbanden dienen te worden vervangen. De wagen heeft een oppervlaktebeschadiging op de linkerachterdeur. De genoemde afwijkingen worden door het autobedrijf verholpen. Het interieur is onbeschadigd, de auto ruikt fris en er is niet in de auto gerookt. De stoelen zitten voortreffelijk en ook na een zeer lange rit kom je fris uit de auto. De kilometerstand is voor een diesel (1720000 km) betrekkelijk laag en maakt dat de auto nog goed is voor vele jaren rijplezier.

Prijsstelling
De prijsstelling is afhankelijk van de wijze van aflevering. De auto is verkocht.

Plus en min
Plus Min
Duurzaam materiaalgebruik Genoemde gebreken
Heerlijke krachtige lange afstand auto
Dealer onderhouden auto
Complete uitrusting

Conclusie
De V70 2.0d is een auto waarbij het iedere kilometer genieten is. Het is een overheerlijke vijfcilinder die qua rijeigenschappen weer iets beter is dan zijn voorgangen (163 PK D5). De auto is in zeer goede staat en zorgt op ieder moment voor rijplezier en is daarnaast prettig zuinig.

Aan de inhoud van dit testrapport kunnen geen rechten worden verbonden.
Volvo V70 D3 linksvoor Volvo V70 D3 linksvoor
Volvo V70 D3 rechtsvoor Volvo V70 D3 rechtsvoor
Volvo V70 D3 interieur linksvoor Volvo V70 D3 interieur linksvoor
Volvo V70 D3 interieur achter Volvo V70 D3 interieur achter
Volvo V70 D3 dashboard Volvo V70 D3 dashboard
Volvo V70 D3 high performance sound Volvo V70 D3 high performance sound
Volvo V70 D3 linker zijkant Volvo V70 D3 linker zijkant
Volvo V70 D3 bagageruimte Volvo V70 D3 bagageruimte