Fietsverlichtingsactie!

Op 8 oktober allemaal op de fiets!

De dagen worden weer korter en de schemering valt steeds vroeger in, de hoogste tijd om de fietsverlichting te controleren!

Fietsen zonder licht in het donker is levensgevaarlijk. Jaarlijks worden ruim 600 kinderen van 0-14 jaar opgenomen in het ziekenhuis na een verkeersongeval en vallen er 35 verkeersdoden onder kinderen. Met goede fietsverlichting neemt het risico met 20% af om in het donker te worden aangereden. Daarom organiseert de ANWB Lichtbrigade na twee succesvolle jaren ook dit jaar weer de fietsverlichtingsactie! Dit jaar gaat de ANWB Lichtbrigade zo’n 300.000 scholieren weer veilig en goed verlicht op (fiets)pad sturen.

Als school vinden wij het belangrijk dat onze kinderen veilig met de fiets op school komen, en ook als zij naar buitenschoolse activiteiten gaan. Dat betekent in ieder geval dat de verlichting op de fietsen goed dient te werken. Als school hebben wij ons opgegeven voor deze ANWB-actie. En dat houdt in dat onze school en vooral onze kinderen gaan meedoen aan deze actie.

Op 8 oktober 2014 verwachten wij alle leerlingen op de fiets op school. Op die dag zullen alle fietsen gecontroleerd worden op, in ieder geval deugdelijke verlichting. Hierbij schakelen we de ANWB, de politie, vrijwilligers en de plaatselijke fietsenmaker in.
Als school maken we gebruik van een digitaal lespakket en ook een fietsverlichtingspakket. Deze pakketten zullen we inzetten om er voor te zorgen dat al onze kinderen een veilige en goed verlichte fiets hebben. Wat zal het veilig worden op Stroet en omgeving………