Nieuws uit groep 7/8

We zijn weer lekker bezig in groep 7/8. Het is altijd even zoeken in het begin van het schooljaar, maar, er komt ritme in ons werken en dat is erg prettig voor iedereen. De verwachtingen zijn duidelijk, nu met z’n allen proberen daar positief aan bij te dragen.

Ons thema is volop aan de gang. Naast de aangeboden stof aangaande ‘het weer’ zijn de kinderen druk bezig met hun eigen land in Europa. Deze week is daar een extra uitdaging bij gekomen. Het is de bedoeling dat de kinderen een gezelschapsspel gaan maken over het land waar zij het binnen het thema over hebben. De kinderen moeten hier, naast de feitelijke kennis over het land, ook nadenken over vormgeving, spelregels en toepassing… kortom, een flinke, maar hele leuke uitdaging. Het is dan de bedoeling dat de kinderen elkaars spel spelen en daarmee dingen leren over de landen waar hun klasgenoten zich in verdiept hebben.

Woensdag 1 oktober 2014 is de opening van de kinderboekenweek. Wij zullen ons met de groep gaan richten op de Nationale Voorleeswedstrijd. Een wedstrijd waar we ieder jaar aan mee doen. We gaan, binnen groep 7/8, op zoek naar een top-voorlezer, die onze school in de regionale rondes kan vertegenwoordigen. Ieder jaar weer blijkt dit een enorm succes.

Heeft u ze al aan de deur gehad? Kinderen van groep 7/8, die kinderpostzegels verkochten. Ook dit jaar doen we weer mee met de Kinderpostzegelactie. We hopen weer veel geld op te halen voor kinderen binnen en buiten Nederland.

In oktober worden Maarten en ik allebei een jaartje ouder. Dit willen we samen met de kinderen vieren op maandag 6 oktober. We hopen dat het een gezellige dag wordt, vol met spelletjes en lekkers. We hebben er zin in!


Warme groet,

Mede namens Maarten,

Lonneke


Belangrijke data in oktober 2014:

• woensdag 1 oktober 2014, Start kinderboekenweek, thema ‘feest’
• vrijdag 3 oktober 2014, Kinderpostzegels retour, donderdag leerlingenvelop meenemen ter controle!
• maandag 6 oktober 2014, Maandviering 8.30 uur.
• maandag 6 oktober 2014, verjaardag Maarten en Lonneke
• woensdag 8 oktober 2014, Fietsverlichtingsactie! Zie druppel!
• maandag 13 t/m vrijdag 17 oktober 2014, herfstvakantie
• vrijdag 31 oktober 2014, Weekviering 7/8