Stolperbrug 2 weken dicht

Afsluiting 27 oktober t/m 9 november

De Stolperbasculebrug in de gemeente Schagen verbindt de oevers van het Noordhollands Kanaal ter hoogte van De Stolpen. De brug is gebouwd in 1936 en dringend aan onderhoud toe. Daarom voert de provincie Noord-Holland van 29 september tot en met 9 november 2014 groot onderhoud uit aan de Stolperbasculebrug en gelijktijdig aan de provinciale weg N248.
Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren is de Stolperbasculebrug van 27 oktober tot en met 9 november 2014 afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en gedeeltelijk gestremd voor de scheepvaart. De scheepvaart op het Noordhollandsch kanaal kan slechts beperkt ter plaatse van de brug varen omdat de vaarweg gestremd is en het brugdek tijdens de onderhoudswerkzaamheden niet open kan. Een maal per etmaal is onderdoorvaart mogelijk op aanvraag.
Herinrichting N248
Tegelijk met de werkzaamheden aan de Stolperbasculebrug voert de provincie wegwerkzaamheden uit aan de N248 ten westen van de aansluiting Korte Ruigeweg. Hierbij wordt de weg verwijderd en daarna volledig opnieuw opgebouwd. De weg wordt verbreed aangelegd en voorzien van duidelijke en veilige wegmarkering.
Vrachtverkeer wordt omgeleid via de Kooybrug of Schoorldam.
Stolperbrug wordt opgeknapt. Foto: Dorpskrant De Uijtkijk Stolperbrug wordt opgeknapt. Foto: Dorpskrant De Uijtkijk