Early Birds Schagen

kom vroeg naar de kroeg

Na twee succesvolle edities, staan ook de komende drie zaterdagen op de Markt in Schagen in het teken van ‘vroeg op stap’. Een groep jongeren heeft een plan bedacht om het uitgaan in Schagen eerder te laten starten. Samen met de SES en de gemeente Schagen organiseren zij daarom zaterdagavonden die al vroeg op de avond gezellig zijn.

Early Birds
Onder de naam ‘Early Birds Schagen’ roepen zij jongeren op om eerder uit te gaan. Waar nu het stappen pas ver na middernacht echt op gang komt, willen de initiatiefnemers graag weer terug naar de avonden waarop het rond 22.00 uur al gezellig druk is op de terrassen en in de kroegen.

Om het stappen vroeg op de avond aantrekkelijker te maken, is de prijs van een biertje op de vroege zaterdagavond flink lager dan later op de avond. Van negen tot elf uur kosten bier en fris € 1,50. Verder staat er in een aantal kroegen al vroeg live muziek op het programma.

Gratis busvervoer
Speciaal voor het publiek uit de omliggende gemeenten, wordt er bovendien gratis busvervoer ingezet, de zogeheten ‘Samen Uit Bus’. Een nieuw project van Nomade Tours. De bus rijdt elke week via andere dorpen. Om acht uur en half tien rijdt de bus naar Schagen, om middernacht en twee uur terug.