Nieuwe seniorenbus Zijpe

Bus voor tafeltje dekje, familie- en ziekenhuisbezoek

Onlangs werd de nieuwe senioren bus voor de Zijpe in gebruik genomen. De bus voorziet in een grote behoefte voor mensen in de dorpen van de voormalige gemeente Zijpe.
Deze bus heeft een nieuwe styling uitgevoerd door ROWA en is geleverd door Ten Boekel en Bakker die te allen tijde klaar staat bij calamiteiten en nu wederom de bus keurig heeft afgeleverd. De inbouw, lift voor rolstoelgebruik, draaibare stoelen bekleed met softskin, dit alles ingebouwd door Tribus uit Utrecht.
De bus rijdt Tafeltje dekje tussen half twaalf en een uur, 6 dagen per week. Verder verzorgt de bus de dagopvang naar Callantsoog en Schagen, tevens ritten naar de ziekenhuizen Gemini en MCA. Maar ook voor boodschappen en familiebezoek kan men gebruik maken van de bus. De bus is voorzien van een ingebouwde routeplanner, zodat er is overgegaan op een km prijs i.p.v. een prijs per rayon. Minimaal 2,75 euro enkele reis, of 0,25 euro per km. Men kan ook gebruik maken van de bus voor een dagdeel; kosten € 40,- , er wordt wel door een vrijwilliger gereden. De bus wordt gereden door 20 vrijwilligers die met veel inzet de passagiers vervoeren.
Aanvragen van een rit met de bus: 0223 535826 (Een dag van te voren)



Gerard Apeldoorn en Perry Vriend nemen de bus in gebruik. Gerard Apeldoorn en Perry Vriend nemen de bus in gebruik.