’Schagen in oorlogstijd’

Film gebroeders Niestadt 2 november al uitverkocht

Op 12 september was het precies zeventig jaar geleden dat de beschieting plaatsvond van een munitietrein bij het station van Schagen. Naar aanleiding van deze gebeurtenis heeft Hans Ratelband voor het Zijper Museum het door Luberti en Willem Niestadt gemaakte film- en fotomateriaal gemonteerd tot de film ”Schagen in Oorlogstijd”. Deze film is liefst achtmaal vertoond in bioscoop CineMagnus en heeft meer dan 600 bezoekers getrokken.
Van diverse kanten heeft het Zijper Museum het verzoek ontvangen de film nogmaals te vertonen. De voorstelling van zondag 2 november is al uitverkocht. Overwogen wordt zondag 16 november de film opnieuw te vertonen. Het is noodzakelijk om plaatsen te reserveren. Dit kan via www.zijpermuseum.nl/extrafilmvoorstelling. Telefonisch (alleen op woensdag- en zondagmiddag) 0224-574114.
Bij de voorstellingen zal Hans Ratelband aanwezig zijn. Na afloop van de voorstellingen bestaat er de gelegenheid met hem over de film na te praten.
Op verzoek van inwoners van Den Helder verzorgt het Zijper Museum op 20 november om 19.30 u. een speciale filmvoorstelling in woonzorgcentrum Ten Anker. Ook daar zal Hans Ratelband bij aanwezig zijn.