Jong veelbelovend schrijver Daan Heerma van Voss

Oude Slot Schagen

Jong veelbelovend schrijver
Daan Heerma van Voss komt naar Schagen in het Oude Slot op woensdagavond 12 november.

Voor de pauze gaat de schrijver vertellen over eigen werk en voorlezen, en na de pauze kunnen vragen van de bezoekers worden beantwoord.

Daan Heerma van Voss (1986) is romanschrijver, interviewer en historicus. Boeken: Eén essaybundel (als medesamensteller en essayist), één interviewboek, en vier romans. Verder heeft hij geschreven voor verscheidene websites als Hollands Diep, Hard Gras, en NRC, Vrij Nederland, Das Magazin, De Morgen en The New York Times. Hij publiceert ook regelmatig in de Volkskrant ( 2 oktober jl. nog over Bertolucci’s IL Conformista).

Voor zijn interviews voor De Groene Amsterdammer kreeg hij in 2011 De Tegel uitgereikt, de prijs voor het beste journalistieke werk van het jaar (categorie interview). Een zondagsman werd in 2012 genomineerd voor de Anton Wachterprijs.

In februari verscheen zijn roman Het Land 32. Een adembenemend verhaal over geliefden die elkaar kwijtraken, en vijanden die elkaar vinden.
Heerma van Voss schreef een epische roman die zich afspeelt tegen het decor van de Europese en Nederlandse geschiedenis. Hij voert de lezer mee in zeer aangrijpende vertellingen over leven, verbeelding en dood. Het land 32 raakt aan de meest wezenlijke vragen: hoe kan een mens zich hechten en wat moet hij vertellen om in zichzelf te kunnen geloven? ‘Volgens mij is het iets heel bijzonders geworden. Iets wat er echt nog niet is. Als je je eraan committeert, kan het zomaar een belangrijk boek voor je zijn,’ zei Heerma van Voss enkele maanden geleden in Volkskrant Magazine over zijn jongste roman. En je eraan committeren, dat moet wel, want lichte kost is het niet.

Het land 32 kort samenvatten is niet eenvoudig. Het hoofdverhaal gaat over een man die zich Marlon Brando noemt, maar soms ook Stanley. Hij wordt plotseling – zonder enige herinnering – wakker in een verlaten legerbasis, of een psychiatrisch ziekenhuis. Hij wordt daar verzorgd door een oude man, Vrijdag, en ontdekt dat er ook nog een meisje zit opgesloten in hetzelfde gebouw: Penny Lane, ook wel Stella genoemd. Duidelijker dan dat wordt het niet. En dan wordt het hoofdverhaal ook nog eens afgewisseld met allerlei korte verhalen over Stanleys, Penny’s en Stella’s.
Het land 32 staat vol uiteenlopende thema’s, schrijfstijlen en verwijzingen naar films, boeken en muziek.


De Luxe Boekencafé verzorgt deze avond in café Het Oude Slot. De zaal en de kassa zijn om 19.00 uur geopend, het optreden begint om 20.00 uur.
Voorafgaand biedt de Posthoorn een literaire daghap. Kosten daghap € 10. Toegangsprijs literaire avond € 8,-- . Kaarten reserveren kan via ee.veenendaal@gmail.com . Vanaf één week voor de literaire avonden zijn kaarten verkrijgbaar bij Boekhandel Plukker of vanaf 19.00 uur voor aanvang bij de kassa in Het Oude Slot