TS Visuals winnaar Sign+ Award 2014

Publieksprijs, categorie en overall winst met Markthal Rotterdam

TS Visuals is met haar project ‘Markthal Rotterdam’ uitgeroepen tot overall winnaar van de Sign+ Award 2014. Elf genomineerde projecten dongen mee naar deze gerenommeerde vakprijs.
De Sign+ Award 2014, een initiatief van het vakblad Sign+ Magazine, werd vrijdag 31 oktober uitgereikt tijdens een feestelijk evenement in Media Plaza Utrecht.

Thijs Sepers nam, omringd door trotse collega’s, de glazen Sign+ Award en een reischeque naar Las Vegas, voor een bezoek aan de internationale vakbeurs Sign Expo in 2015, in ontvangst uit handen van juryvoorzitter Hwie-Yang Kwee. Dit project werd bovendien uitgeroepen tot publieksfavoriet.

Hoogstandje
Het overall winnende project ‘Markthal Rotterdam’ werd door de vakjury geroemd vanwege de enorme visuele impact die het toch al bijzondere gebouw internationale allure geeft.
Markthal Rotterdam van MVRDV architecten is een uniek ontwerp. TS Visuals werd benaderd om deze megavisual van in totaal 9.000 vierkante meter te produceren. Hiervoor is gebruikgemaakt van speciaal gelakt en geperforeerd aluminium plaatmateriaal, waarbij de afbeelding met een sublimatieprocedé is aangebracht in een speciale coating.
“De enorme afmeting en het gebruiksdoel stellen hoge kwaliteitseisen aan de technische uitwerking. Vooral het feit dat een relatief klein bedrijf hier zijn expertise heeft kunnen inbrengen én dat ook heeft waargemaakt, is bepalend geweest voor het toekennen van de prijs. Daarnaast is het een logistiek hoogstandje. Dit is Architectural Signage in de overtreffende trap”, aldus Kwee namens de vakjury.

De vakjury bestond uit een aantal gerenommeerde personen uit verschillende disciplines in en rond de sign- en reclamewereld, onder voorzitterschap van Hwie-Yang Kwee (Managing partner van id-entity). De jury bestond verder uit Vincent van Herk (Directeur Exposize Eindhoven en winnaar Sign+ Award 2012), Annelies Dings (Directeur Glaifa Lichtreclame), Peter van Zijderveld (Beleidsmedewerker Savantis), Sander Baumann (Eigenaar Designworkplan) en Ron van der ploeg (Directeur Ron Design).
De Sign+ Award is een tweejaarlijkse vakprijs voor de totale signbranche en wordt georganiseerd door het vakblad Sign+ Magazine, een uitgave van Eisma Businessmedia.

Sign+ Award 2014 Markthal Rotterdam (http://www.sign.nl/signnieuws/ts-visuals-wint-sign-award-2014/)
TS Visuals wint Sign+ Award 2014 TS Visuals wint Sign+ Award 2014
Vertegenwoordigers van de 11 genomineerde projecten Vertegenwoordigers van de 11 genomineerde projecten
TS Visuals op bezoek bij Markthal Rotterdam TS Visuals op bezoek bij Markthal Rotterdam
Detail binnengevel Markthal Rotterdam Detail binnengevel Markthal Rotterdam
Markthal Rotterdam trekt 1 miljoen bezoekers in eerste maand Markthal Rotterdam trekt 1 miljoen bezoekers in eerste maand
Team van TS Visuals op bezoek in de Markthal Team van TS Visuals op bezoek in de Markthal
Markthal Rotterdam by night Markthal Rotterdam by night
Markthal Rotterdam - TS Visuals Markthal Rotterdam - TS Visuals