Smashball bij Dinto groot succes

Op zondag 9 november werd de 1e van de 3 smashball clinics georganiseerd door Dinto.  Er waren zo’n 27, voornamelijk jongens naar de gymzaal aan de Doorbraak gekomen. Eerst werd een uitleg gegeven door Peter van der Ven, de grote promotor van deze nieuwe vorm van volleybal, met als doel vooral ook jongens enthousiast te maken voor deze sport.

Peter begon eerst met 2 groepen warming-up spel. De ene groep een duikspel doen waarbij ze om de beurt in estafette vorm watjes over de hele lengte van het veld moesten zien te blazen. De andere groep ging een balspel doen. Het ging er fanatiek aan toe. Helaas is 1 jongen door zijn enkel gegaan.
 
Daarna gaf Peter smash-les. Iedereen moest vervolgens een bal pakken en proberen op de grond te smahshen waarna de bal tegen de muur moest komen en weer vangen. Dit elke keer opnieuw.
De meer geoefende mochten daarna proberen achter elkaar door te smashen.

Na deze oefening werd iedereen in 4 groepen verdeeld die allemaal een eigen oefening gingen doen. Na 5 minuten werd er van oefening gewisseld.
Keeper smash, duo smash en op 2 velden werd het echte smashball gespeeld.
Na een uur mochten de kinderen na elkaar in 1 woord zeggen wat ze ervan vonden. Cool, leuk, gaaf, spannend, super . Cool met dubbel l en 3xl. is wat werd genoemd.
Daarna met zijn allen de handen op elkaar voor een super smashball yel!

De clinic wordt nog twee keer herhaald n.l op 30 november en 14 december, dus jongens tussen 6 en 12 jaar, heb je deze keer gemist?  Kom dan de volgende keer naar de gymzaal om aan deze coole sport mee te doen. 
Je hoeft geen Dintolid te zijn en deelname is gratis. Opgeven kan bij Ton Holtes tel. 0226-394207 of per mail tholtes@quicknet.nl (mailto:tholtes@quicknet.nl)  Kijk op www.dinto.nl voor meer informatie en filmpjes over Smashball!!