Actie Schoenmaatjes (zie ook eerder aangereikt bericht)

ingevoerd op 11-11-2014

Actie Schoenmaatjes (zie ook eerder aangereikt bericht)
 
Beste ouder(s)/verzorger(s),

Graag vragen wij u om mee te werken aan Actie Schoenmaatjes. Dit is een actie voor kinderen in Ghana, Oeganda, Kenia, Malawi, Albanië, Moldavië, Irak en Libanon waar we als PCB de Regenboog van harte aan meedoen.

Actie Schoenmaatjes is een actie van Edukans, waarbij kinderen in Nederland een schoenendoos vullen met schoolspullen, toiletspullen en speelgoed voor kinderen in arme landen. De afgelopen jaren zijn 2 miljoen kinderen verrast met een schoenendoos. Samen met andere scholen hopen we dit jaar tienduizenden schoenendozen als verrassingspakket naar arme kinderen in onder andere Ghana, Oeganda, Kenia, Malawi, Albanië, Moldavië, Irak en Libanon te sturen.

Kinderen in Nederland doen als Schoenmaatjes iets concreets voor vriendjes in arme landen. De schoenendozen gaan naar kinderen op scholen, in weeshuizen, vluchtelingenkampen en opvangcentra voor straatkinderen. Zij vinden zo’n cadeau erg bijzonder! De schoolspullen uit de schoenendoos helpen de kinderen op school en geven hen een betere toekomst.

Vanaf 11 november 2014 (i.t.t. eerdere datum 3 november 2014) is het mogelijk om de doos (het liefst nog niet gevuld) mee naar school te nemen. Wij bieden dan de mogelijkheid om de doos op school te versieren. Uiteraard mag de doos ook thuis versierd worden.
Hoe het precies werkt en wat er wel en niet in de doos mag, staat allemaal in de aangeleverde folder, die aan uw kind mee gegeven wordt. Wij vragen u om een bijdrage (richtbedrag € 5,-) voor de onkosten in de bijgaande envelop te stoppen. Wilt u meer informatie over Edukans ontvangen, vul dan uw adresgegevens op de envelop in. Wilt u de dichtgeplakte (in)gevulde envelop apart laten inleveren bij de leerkracht van uw kind? Dus niet in de schoenendoos stoppen, a.u.b.!

Helaas krijgt Actie Schoenmaatjes regelmatig dozen waar kapotte spullen inzitten. Wilt u hierop letten, a.u.b.? Graag ontvangen wij de gevulde schoenendoos met envelop uiterlijk 18 november 2014.

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons willen assisteren bij het regelen van het transport naar het inleverpunt in Broek op Langedijk op 21 of 22 november 2014 van 16.00 – 17.30u. Graag aanmelden bij Hermien van Laar of Lonneke Balder.

Helpt u mee? Laten we samen de schouders zetten onder deze prachtige actie! Voor meer informatie verwijs ik u naar de website van edukans:  http://schoenmaatjes.edukans.nl/