Klinkende overwinning voor heren 2

Bron: Schager Courant

WARMENHUIZEN – Door een klinkende overwinning op het nog ongeslagen Zaanstad hebben de volleyballers van Dinto 2 de koppositie in de promotieklasse weer ingenomen. De ploeg van spelbepaler Nikolajev Ligthart was alle sets heer en meester: 4-0.

“Toch wel verrassend”, vond Ligthart. “We hadden de laatste wedstrijden weliswaar gewonnen, maar het was niet echt sprankelend. Vandaag speelden we op alle spelonderdelen super en Zaanstad kon alleen maar lijdzaam toezien hoe we ze keer op keer aftroefden.” Zaanstad, dat in het begin van het seizoen gesteund wordt door spelers die ook in de tweede divisie uitkomen, kon niet meer over al deze spelers beschikken, omdat zij zich inmiddels vastgespeeld hadden. Desondanks stond er op papier een sterke formatie binnen de lijnen. Dinto startte echter furieus. De passing van Pim van der Aa, Sander van den Berg en Sjors Dekker was om door een ringetje te halen. Nikolajev Ligthart speelde een hoog tempo naar de flanken en ook de driemeteraanval van Jean Dekker was genadeloos. Van den Berg verbaasde zich over het niveau. “We serveerden heel scherp en Zaanstad kon maar moeilijk onze blokkering uit elkaar spelen. Wij zelf waren aanvallend niet te stuiten. Zaanstad was duidelijk gekomen om hun ongeslagen status te behouden, maar gaandeweg de wedstrijd zag je hun koppies hangen.” Na de eerste twee ruim gewonnen sets (25-14 en 25-13) wisselde de basisopstelling bij Dinto. In de derde set verscheen George Nieuwland in het centrum en daarna kwam Wouter Piersma op de diagonaalpositie. Het had voor het spelverloop weinig effect. Met 25-21 en 25-16 was de Warmenhuizer zege een feit. Door dit resultaat staat Dinto nu aan kop met op de hielen het Volendammer MOVE, dat nog een wedstrijd tegoed heeft. Zaanstad is afgezakt naar de derde plek in de promotieklasse.

Beginopstelling Dinto: Nikolajev Ligthart; Sander van den Berg; Sjors Dekker; Jean Dekker; Emiel Tesselaar; Pim van der Aa.