Ontwikkelingen renovatie Leshal

ingevoerd op 24-11-2014

Vlak voor de zomervakantie is bij ons op school een breed onderzoek gedaan in het kader van  ‘duurzaam onderhoud’ vanwege een pilot waar onze school voor uitgekozen is. Dit is geïnitieerd door bouwbedrijf firma Th. Wever die diverse partijen/organisaties heeft benaderd om daarin te participeren met als gezamenlijke doel  duurzaam onderhoud te plegen met uiteindelijk een lagere kostprijs voor onderhoud. Hierbij kun je denken aan bijv. de klimaatbeheersing van een gebouw. Je zou een nieuwe ketel met een hoger rendement kunnen plaatsen, waardoor je uiteindelijk lagere kosten hebt. Voor dat je daar toe over gaat, is het veel belangrijker om eerst te gaan kijken hoe het staat met bijvoorbeeld de isolatie van het gebouw. Kortom, het is zaak om daar onderzoek naar te doen en daarna vervolgstappen te zetten. Wellicht dat de ketel in eerste instantie nog niet vervangen hoeft te worden en opgenomen wordt in een zogenaamd meerjarenonderhoudsplan. Het isoleren van bijvoorbeeld wanden en het plaatsen van ander isolatieglas is een betere insteek en levert uiteindelijk het beoogde resultaat op.

Firma Wever heeft afgelopen week na correcties en grondig doorrekenen het rapport gepresenteerd aan beleidsmedewerker gebouwen van Kopwerk, Bert de Boer  en ondergetekende. Wij zijn na dit rapport enthousiast gemaakt en geworden door de mogelijkheden die het voor onze school en andere Kopwerkscholen kan bieden. De volgende stap is dat deze presentatie voorgelegd gaat worden aan het bestuur van Kopwerk. Uiteindelijk zal het bestuur fiat dienen te geven, zodat wij deze pilot verder kunnen uitrollen.

Echter laat dit nog wel even op zich wachten. Dat houdt in dat wij als school niet langer blijven wachten met het uitvoeren van de renovatie van de leshal. Er worden nu enkele onderhouds- en vervangingswerkzaamheden het bestuur van Kopwerk voorgelegd. Daar zal voor de kerstvakantie uitsluitsel over komen. Daarna zal door de halcommissie het plan uitgewerkt worden om te starten met de renovatie van de leshal.

Kortom, we blijven niet langer in de wachtstand staan. Dat hebben we al te lang gedaan. We willen graag aan de slag. Mocht het bestuur besluiten om op onze school de pilot verder uit te laten rollen, dan zal er voor gezorgd worden dat dit zo goed mogelijk opgenomen kan worden in het plan van de halcommissie.

Zodra er nieuws te melden valt en/of ontwikkelingen gaande zijn, wordt u daarover geïnformeerd.

Hans Hubbelmeijer