Terug naar de roots...

ingevoerd op 24-11-2014

Boris kwam 3 jaar geleden met warm ontvangst op de Regenboog.  De reden was dat Boris botste tegen de volle groepen van de Torenven. Tijdens zijn spelen kon hij daar moeilijk mee omgaan. In samenwerking met zijn toenmalige meester zijn we op zoek gegaan naar een betere plek voor hem.

Zelf ging onze voorkeur naar een kleine school en de doorslag gaf mede de slogan “Wij vinden speciale kinderen gewoon, zoals wij gewone kinderen speciaal vinden”.  En een bijzondere ib-er Hermien. Zij was gaan kijken op de Torenven, heefthet  besproken en Boris was van harte welkom.

Wisselen van school is niet zomaar wat. Blij waren we ook met de goede  samenwerking, dit gaf ons veel steun  in deze moeilijke keuze.
1,5 Jaar geleden verloor Boris zijn opa en oma bij de brand. Hierbij heeft de Regenboog veel voor hem betekend. Verder ging het vrij aardig, er zat wel een stijgende lijn in tot begin dit jaar. Er speelden voor Boris vele dingen mee, waardoor hij zich heel moeilijk kon concentreren op zijn werk en hij stoorde behoorlijk.   We zagen samen in dat de plek voor Boris ook de Regenboog niet meer was. Maar wat dan……

Boris zelf gaf aan dat hij heel graag terug wilde naar de Torenven. De Torenven heeft ondertussen ook veranderingen ondergaan.  De Hoge Ven waar ze onderdeel van zijn.  Maar ook het nieuwe passende onderwijs.  De heimwee naar zijn zusjes, buurtkinderen, vriendjes etc. speelt ook een grote rol. Deze keuze van terug gaan naar zijn “oude school” is natuurlijk wel bijzonder. Maar met veel overleg van beide scholen, adviseurs en therapeuten, zijn we er nu van overtuigt dat we die richting in gaan.  Wat ons opvalt, is dat al deze mensen de keuze maken vanuit hun hart en passie, maar zeker met een kundig oog. Ook dit is een moeilijke keuze.  Boris was heel blij te horen dat hij “terug“ kon, maar beseft tegelijkertijd dat er ook een afscheid komt. Daar weten onze kids wel aardig mee om te gaan. Een pittig afscheid betekent dat  iemand of iets heel waardevol voor je is/was.

Ook bij de Torenven is hij weer van harte welkom en ze hebben een geschikte plek voor hem.

Een roerige tijd hebben we zeker, maar heel bijzonder vinden wij de samenwerking tussen de scholen onderling en onszelf.  Dit is een prachtig voorbeeld van wat het samenwerkingsverband moet zijn.  Het gaat zeker niet altijd zonder slag of stoot, maar het uiteindelijke doel is dat je allemaal, het hele team om zo’n jochie heen, op 1 lijn staat. Per 1 december een nieuwe fase voor onze fantastische zoon. Wij willen ook de Regenboog enorm bedanken voor hun inzet en goede kijk op het kind. Boris sluit het hier af met een goed gevoel  en gaat tevens met een goed gevoel naar de Torenven.

Tot ziens en groetjes, Raimon en Marina Smits Schouten- Spaansen