A meiden goed op dreef in eerste ronde Holland Top Jeugd

Holland Top Jeugd Meiden A waren zondag, op tijd aanwezig in Almere om hun eerste twee wedstrijden te spelen. Bij aankomst bleek er al een uitloop van 1 ½ uur te zijn!!

Er was gezonde spanning bij deze groep meiden, want de eerste wedstrijd was tegen de 2e jaars A meiden van Keistad.
Sterre, Indra, Pernilla (libero), Lieke, Daphne, Renske en Lynn gingen van start met Erik Mulder als coach. Maar o jee wat had Dinto een valse start. In no-time stond Dinto met 1-8 achter. Met een korte service reeks van Daphne kwam er een kleine inhaalslag: 8-10. Renske op ramkoers en Lieke met een aantal goede service, waarvan een ace, gaf druk genoeg om dichterbij te komen.
Sterre was deze set met 10 keer scoren op haar service en  Keistad die weinig goede passes kon teruggeven erg bepalend. Vanaf 17-17 had Keistad niets meer in te brengen  en won Dinto met 25-17.
Rosa en Indra kwamen in de 2e set binnen de lijnen . Dinto speelde zeer geconcentreerd en bovendien straalde het enthousiasme er van af. Met weinig fouten en een goede service druk wonnen ze overtuigend met 25-12.
In de tweede wedstrijd  stonden de Dinto meiden tegenover het boomlange VVA uit Amsterdam. Ook weer voornamelijk 2e jaars A meiden.
Lynn, Pernilla, Amber, Lieke, Daphne, Rosa en Indra starten en tot 10-10 loopt het allemaal erg moeizaam. Met zeer goed services van Amber wisten de meiden een gat te slaan; 17-10 en na een time-out speelden ze zoals het hoort rustig verder en het werd 25-17.
De 2e set  werd uitgebouwd naar een 9-6 voorsprong, maar op de sprongservice van VVA had Dinto geen antwoord. Ook had Dinto de verdediging op dat moment niet onder controle. Ze kwamen op achterstand: 14-17.
Bij 18-18 maakte Erik een verrassende wissel. Amber en Daphne werden ingebracht waardoor er een sterkere aanval in het veld kwam. Tegenstander vroeg direct een time-out aan, want die stonden ook even verbaasd te kijken. Amber ging hierna serveren: zo gecontroleerd en geconcentreerd. Hierdoor kon Dinto verder uitlopen. Nog een keer kreeg VVA de mogelijk om met hun service punten terug te pakken, maar nee, de Dinto meiden maakten het spel af en wonnen met 25-20.

Laat, moe en voldaan kwamen we om 20.45 uur weer aan in Warmenhuizen.