Jaap Bond opent het varkenspad

Wandelen door de modder en langs de varkens

Donderdagmiddag openden gedeputeerde Jaap Bond van provincie Noord-Holland en wethouder André Groot van gemeente Schagen samen een nieuw wandelpad door het boerenland. Dit wandelpad loopt vanaf het NS station in centrum Schagen naar de mariakapel in Keinse, ten noordoosten van Schagen.
Met het wandelpad van Schagen naar de Mariakapel in Keinse is een historische pelgrimsroute hersteld. De route gaat dwars door de weilanden van biologische boerderij EkoVar Wennekers. Wandelaars komen daar ook hun varkens tegen. In de route is een stukje water te overwinnen, met een touwtrekpontje kunnen de wandelaars zichzelf overvaren. Dit pontje ligt tussen het varkensweiland en de dijk. Na een klim op de houten trap staan de wandelaars op de Westfriese dijk en kunnen zij gewoon verder lopen naar de Mariakapel.
De gemeente Schagen heeft er een avontuurlijk wandelpad bij. Net als andere routes in en rondom Schagen maakt dit wandelpad deel uit van het toekomstige regionale wandelnetwerk voor de Kop van Noord-Holland. De wandelroutes van Schagen zijn voor wandelaars beschikbaar via onder meer www.schagen.nl in rubriek bezoeker-recreatie & cultuur- wandelen &fietsen.
Jaap Bond en Ruud Wennekers hebben de pas erin. Foto: Dorpskrant De Uijtkijk Jaap Bond en Ruud Wennekers hebben de pas erin. Foto: Dorpskrant De Uijtkijk