Ingezonden bericht van GGD Hollands Noorden

ingevoerd op 27-01-2015

Workshop voor kinderen van het programma Zandkastelen

 

‘En de kinderen scheiden mee’

 

Op zaterdagochtend 31 januari 2015 organiseert de GGD Hollands Noorden in Schagen de workshop ‘En de kinderen scheiden mee’ van het programma www.zandkastelen.nl. Als ouders scheiden, scheiden de kinderen mee. Alles wat vertrouwd was, gaat ineens veranderen. Kinderen kunnen in deze onzekere periode een steuntje in de rug goed gebruiken. De workshop besteedt hier aandacht aan. Doelgroep voor de workshop zijn kinderen tussen de 6 en 12 jaar.

 

Inhoud van de workshop

De workshop geeft kinderen handvatten om met de (aanstaande) echtscheiding om te gaan. Zij leren onder andere hoe zij gevoelens ten aanzien van de scheiding bij zichzelf kunnen herkennen en deze te uiten. Voorafgaand aan de workshop is een ouderbijeenkomst waarin de ouders worden geïnformeerd over de inhoud van de workshop. Daarnaast geeft de trainer tips om op de juiste manier in gesprek te gaan met kinderen over de echtscheiding. De workshop is bedoeld voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar.

 

Data, tijdstip, locatie en kosten

Ouderbijeenkomst: 26 januari 2015 van 20.00-21.00 uur

Workshop voor de kinderen: 31 januari 2015 van 9.00-12.00 uur

Locatie : Gezondheidsplein Zuiderweg, 2e etage, Zuiderweg 25, 1741 NA Schagen

Kosten  : De workshop en ouderbijeenkomst zijn gratis.

 

Meer informatie en aanmelden

Ouders/opvoeders kunnen zich aanmelden bij GGD Hollands Noorden via het inschrijfformulier zie www.ggdhn.nl/cursussen. Bij vragen kan contact opgenomen worden met het cursusbureau via cursusbureau@ggdhn.nl of 088-0100557.

logo-ggd-hollands-noorden logo-ggd-hollands-noorden