Boekencafé 11 maart 2015, 20.00 uur

WILLEM OTTERSPEER OVER WILLEM FREDERIK HERMANS

Op woensdagavond  11 maart 2015, 20.00 uur:  wordt voor de laatste keer een boekencafé georganiseerd in het Oude Slot aan de Markt in Schagen. Het boekencafé is al ruim 25 jaar een onderdeel van Filmtheater de Luxe. Vanwege het gemeentelijke subsidiebeleid voor de komende jaren is besloten te stoppen met deze literaire avonden.

WILLEM OTTERSPEER OVER WILLEM FREDERIK HERMANS

Otterspeer (65) is een Nederlandse historicus,schrijver en hoogleraar universiteitsgeschiedenis aan de Universiteit Leiden.

 

Voor de pauze zal  Willem Ottespeer vertellen over eigen werk en voorlezen, en na de pauze kunnen vragen van de bezoekers  worden beantwoord.

 

Eind februari 2015 is het tweede deel van zijn Hermans-biografie verschenen. Sinds 2000 is hij bezig aan deze tweedelige biografie over Willem Frederik Hermans, waarvan het eerste deel, De mislukkingskunstenaar (1921-1952) in november 2013 verscheen. Het tweede deel heeft als titel gekregen De Zanger van de Wrok en behandelt het leven van de grote schrijver tussen 1953 en 1995. Otterspeer heeft dankzij medewerking van de erven als eerste en waarschijnlijk enige toegang gekregen tot persoonlijkste documenten zoals dagboeken.

 

In het kader van deze biografie publiceerde Otterspeer eerder al een aantal kleinere studies of bronnenuitgaven, zoals de briefwisseling tussen Hermans en Gerard Reve (samen met Nop Maas) en die tussen Hermans, Rudy Kousbroek en Ethel Portnoy. Otterspeer wordt bewonderd om zijn eerder geschreven biografieën van de filosoof G.J.P.J. Bolland (1995) en de historicus Johan Huizinga (2006). 

 

Speciale éénmalige toegangsprijs literaire avond € 5,-- . 

Kaarten reserveren kan via ee.veenendaal@gmail.com .  Vanaf 4 maart zijn kaarten verkrijgbaar bij Boekhandel Plukker  in Schagen of op 11 maart vanaf 19.00 uur voor aanvang bij de kassa in Het Oude Slot

 

De Luxe Boekencafé verzorgt deze avond in café Het Oude Slot, Markt 21, te Schagen. De zaal en de kassa zijn om 19.00 uur geopend, het optreden begint 

om 20.00 uur. Voorafgaand biedt de Posthoorn een literaire daghap ( € 10).

logoboekencafé logoboekencafé
Otterspeer Willem-© Keke Keukelaar-AEG voor BB en pers en buitenland-1-2-2018 Otterspeer Willem-© Keke Keukelaar-AEG voor BB en pers en buitenland-1-2-2018