Speciale reisvaccinatiedag bij GGD Hollands Noorden

ingevoerd op 19-03-2015

GGD Hollands Noorden wil ouders met kinderen bewust maken van de gezondheidsrisico’s tijdens hun vakantie naar het buitenland. Op woensdag 15 april organiseert de GGD een reisvaccinatiedag waar reizigers met flinke korting op het consulttarief gevaccineerd kunnen worden voor een reis naar Bulgarije, Egypte, Kroatië, Marokko, Tunesië en Turkije.

 

Waarom vaccineren?

Met de zomervakantie weer voor de deur boeken vele mensen een reis naar bijv. Bulgarije, Egypte, Kroatië, Marokko, Tunesië of Turkije. Het blijkt dat reizigers in deze landen gezondheidsrisico’s op kunnen lopen. Het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering (LCR) adviseert vaccinaties voor deze landen. Echter, uit onderzoek blijkt dat slechts 50% van de reizigers naar deze landen ook daadwerkelijk een vaccinatie haalt. In deze landen is het risico op een besmetting met hepatitis A of een andere ernstige infectieziekte hoog. Bijvoorbeeld door besmet water of voedsel. Veel mensen realiseren zich niet dat zij gezondheidsrisico’s lopen op vakantie. Door deze reisvaccinatiedag hopen

Wij dat mensen gezond op reis gaan en gezond weer terug komen.

 

Reisvaccinatiedag

De reisvaccinatiedag in Alkmaar vindt plaats op woensdag 15 april van 15:45 – 19:30 bij GGD Hollands Noorden, locatie Alkmaar (bij station Alkmaar Noord). Tijdens deze speciale reisvaccinatiedag kan men alleen gevaccineerd worden voor een reis naar bovengenoemde landen. Uiteraard verstrekt de GGD daarbij de nodige informatie en beantwoordt zij vragen.

Kunt u niet op 15 april, maar wilt u wel graag gebruik maken van deze aantrekkelijke korting?

Andere reisvaccinatiedagen in de regio vinden plaats op 8 april in Hoorn en 29 april in Den Helder.

Gaat u op reis naar een andere bestemming, dan kunt u op andere dagen bij ons terecht in Alkmaar, Den Helder, Hoorn en Schagen.

 

Korting

Wat de reisvaccinatiedag speciaal maakt, is de korting die men op ieder consult krijgt! Op deze dag betaalt men slechts €10,00 p.p. voor het consult i.p.v. €20,50 p.p..

Gezinnen betalen maximaal € 30,00 voor een consult voor 4 personen of meer. Dit is exclusief de kosten voor de vaccinaties!

Controleer uw zorgverzekering of de kosten voor het consult en de vaccinaties vergoed worden!

 

Meer informatie

Meer informatie vindt men op de website: www.ggdhn.nl. Ook voor informatie of het maken van een afspraak kan men op werkdagen tussen 08.30-12.00 en 13.00-17.00 uur bellen met 088- 0100530.

 

logo-ggd-hollands-noorden logo-ggd-hollands-noorden