De Pen van Mandy de Weert-Otto

Oud Sint Brugger nu op Wieringen

Er is mij gevraagd om een stukje te schrijven als oud inwoner van Sint Maartensbrug, tuurlijk,  leuk,  doen we,  maar hoe begin je, nou bij het begin maar.

Ik ben Mandy de Weert-Otto. Als 4 jarig meisje ben ik in 1977 samen met mijn ouders in Sint Maartensbrug komen wonen aan de Grote Sloot 157 naast de molen van Piet, (toen woonde de familie Rentenaar er nog). Wij betrokken er een stolpboerderij waar wij aan de voorkant woonden en achter ons de familie Schoemaker.

Zij hadden een dochter van mijn leeftijd waar ik al gauw mee speelde. Zij was anders dan ik (zat in een rolstoel), maar dat maakte mij niet uit. Ik had iemand om mee te spelen.

Ook ik ging natuurlijk naar school in Sint Maartensbrug, eerst de kleuterschool daar weet ik niet zo veel meer van en toen ik zes was mocht je naar de grote SCHOOL.

Ik heb daar een hele leuke tijd gehad met juf van Viegen, juf Hulseboom-Luinenburg , meester Ursem en meester de Redelijkheid. Al gauw had ik vriendinnen waarmee ik ging paardrijden en lid werd van de vereniging in Schagerbrug.

Wat mij het meeste is bijgebleven was de grote brand van Dekker, de veevoeder en kunstmesthandel. Wat was dat eng, alle boerderijen moesten nat gespoten worden vanwege de rieten daken.

Na de lagere school ging ik naar Schagen naar de land- en tuinbouw school ( L.A.S) daar heb ik vijf jaar op gezeten, ben een keer blijven zitten en toen gingen we verhuizen dat was in de zomer van 1991.  We gingen naar het mooie WIERINGEN;  Hippolytushoef, waar we stallen en stuk grond hadden voor, ja, de paarden. Van daaruit ben ik naar Alkmaar naar school gegaan, naar de M.A.S daar deed ik levensmiddelen technologie. Dat heb ik niet afgemaakt, ik wilde graag werken.

Heb vele losse baantjes gehad. In 1996 heb ik mijn man leren kennen en een jaar later zijn we gaan samenwonen, ook in Hippolytushoef. Toen kreeg ik ook een vaste baan bij een auto bedrijf annex benzine station waar ik tot vorig jaar heb gewerkt. In maart 2003 ben ik bevallen van een mooie zoon Justin Simon. In juni 2008 zijn we getrouwd, we waren 12,5 jaar samen en vonden dat het tijd werd voor een briefje.

Mijn ouders wonen ook in Hippolytushoef, maar hebben plannen om te verhuizen naar het buitenland. Mijn broertje Ferry woont in Julianadorp met zijn vrouw en dochter en de tweede op komst. Ja, wat moet ik verder nog vertellen. Onze toekomst is misschien ook verhuizen naar het buitenland (Oostenrijk) daar komt mijn man vandaan en daar een restaurant of zo beginnen,

mijn man is nl chef-kok.

En zo hebben jullie denk ik een beetje een idee hoe mijn leven na Sint Maartensbrug er uit ziet, van uit Hippolytushoef een vriendelijk groet.

P.S. Ik rij nog vaak ff langs hoor, wil toch wel weten wat er allemaal veranderd.

Mandy de Weert-Otto, Parklaan 10a, 1777 BB Hippolytushoef 

 

Mandy Otto1a Mandy Otto1a