Lintje voor Frans en Elly Bos en Jan en Rikie v.d. Klugt

Elf koninklijke onderscheidingen in Schagen

Frans en Elly Bos uit Schagen en Jan en Rikie van der Klugt uit Sint Maartensvlotbrug waren wel met een heel sterke smoes naar het gemeentehuis in Tuitjenhorn gelokt. Omdat Charles Bos binnenkort gaat trouwen en Jan Willem van der Klugt als tijdelijke ambtenaar van de burgerlijke stand dit huwelijk gaat voltrekken, waren beide echtparen naar Tuitjenhorn gekomen om een proefhuwelijk van Jan Willem van der Klugt mee te maken.

Burgemeester Marjan van Kampen verraste beide echtparen met een lintje voor hun jarenlange inzet voor allerlei vrijwilligersorganisaties. Niet onvermeld mag blijven dat Frans Bos zich 23 jaar inzette als penningmeester van Dorpskrant de Uijtkijk. Naast beide echtparen kregen nog 7 inwoners van de gemeente een koninklijke onderscheiding.

Ed Migo (Callantsoog), Joyce Stoop (Warmenhuizen), Ineke Hogervorst (Tuitjenhorn), Bert Grandiek (Warmenhuizen), Diny Swart (Warmenhuizen) Cees Dubbeld (Schagen) en Henk Wesselius (Warmenhuizen).  Allen werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Lintje voor Frans en Elly Bos. Foto:Dorpskrant de Uijtkijk Lintje voor Frans en Elly Bos. Foto:Dorpskrant de Uijtkijk
Jan en Rikie van der Klugt koninklijk onderscheiden. Foto:Dorpskrant de Uijtkijk Jan en Rikie van der Klugt koninklijk onderscheiden. Foto:Dorpskrant de Uijtkijk
Alle gedecoreerden op de foto in Tuitjenhorn Foto:Dorpskrant de Uijtkijk Alle gedecoreerden op de foto in Tuitjenhorn Foto:Dorpskrant de Uijtkijk