CTGB herstelt het etiket van Boxer in uien

Effect van een laag dosering systeem erkent

CTGB herstelt etiket Boxer® - Kansen voor uienteelt!


De invoering van het WG-etiket waar alle herbiciden momenteel van zijn voorzien biedt meer duidelijkheid over aantal toepassingen en maximale doseringen.


De wijziging van het etiket heeft voor een aantal producten de toepassingsmogelijkheden beïnvloed, zoals bij het bodemherbicide Boxer. Voor het WG-etiket werd ingevoerd zijn er zeer goede ervaringen op gedaan met Boxer in het LDS systeem (Lage dosering systeem). Met name Melganzevoet, Kleefkruid, Ereprijs en Zwarte Nachtschade zijn onkruiden in uien waar Boxer van grote toegevoegde waarde kan zijn. Daarnaast versterkt Boxer de mix van herbiciden aanzienlijk.


Na de invoering van het WG etiket werd de inzet van Boxer beperkt tot 1 keer in de teelt van uien. Hierdoor werd effectief werken met Boxer in het LDS-systeem lastig. Door de wijziging van het CTGB op het etiket krijgt u weer volledig de mogelijkheid om effectief Boxer in te zetten in uw teelt.

Wettelijke Gebruiksvoorschrift

Toegestaan is uitsluitend het professionele gebruik als onkruidbestrijdingsmiddel.


Het werkingsspectrum van Boxer

Boxer is een bodemherbicide met een breed werkingsspectrum.
Effectief op:

* Eénjarige grassen zoals duist, windhalm en straatgras
* Tweezaadlobbige onkruiden zoals kleefkruid, muur, ereprijssoorten, paarse dovenetel,      hoenderbeet, muur, zwarte nachtschade, knopkruid, klein kruiskruid, herderstasje,          vergeet-mij-niet, echte kamille en hennepnetel
* Melganzevoet, stippelganzevoet, uitstaande melde
* Eénjarige melkdistel
Zwak op:
Uitstaand melde, varkensgras, zwaluwtong, knopige en viltige duizendknoop
 
Let op! Bij neerslag na toepassing van Boxer een interval van 10 dagen hanteren in verband met het herstel van de waslaag van het gewas.

Voor de exacte dosering en toepassing in het juiste stadium is het verstandig contact op te nemen met André, Rob of Nico 

zaaiuien zaaiuien
zaai uien op regel diagonaal zaai uien op regel diagonaal