Nieuwe ijsbaan in Sint Maartensbrug

Komende winter weer op de schaats?

Na de Pinksteren is de firma Hoogland begonnen met de werkzaamheden voor de nieuwe ijsbaan achter het dorpshuis in Sint Maartensbrug. Door de bouw van een nieuwe school, waarvoor 1 juni de eerste paal de grond in wordt geslagen, zit ijsclub EMM zonder ijsbaan.

Met de bijdrage van diverse sponsoren en de inzet van het voltallige bestuur wordt een nieuwe baan gerealiseerd. De gemeente Schagen heeft zich soepel opgesteld wat betreft de nodige vergunningen.

Er wordt een nieuwe sloot gegraven tussen ijsbaan en het land van Hopman, het land wordt gefreesd en geploegd, een dam aangelegd in de sloot achter de tennisbaan, een gedeelte van het terrein opgehoogd en dijkjes aangelegd. Vervolgens wordt het terrein met gras ingezaaid.

Dijken en gras hebben tijd nodig om respectievelijk aan te sterken en te groeien. Daarom wordt met klem verzocht dit proces niet te verstoren en het terrein niet te betreden.

 

Voorzitter Jan  Groenbos bij de ijsbaan in wording. Foto: Dorpskrant de Uijtkijk Voorzitter Jan Groenbos bij de ijsbaan in wording. Foto: Dorpskrant de Uijtkijk