Zijper Kunstroute van start

Kunst verlicht en dan ook nog letterlijk

Op zaterdagavond 27 juni zal Kunstroute Zijpe 2015 officieel geopend worden door de heer Blonk, wethouder gemeente Schagen en de heer Sanders, directeur Triade. Aansluitend aan de openingsbijeenkomst vindt er een unieke avondroute plaats. Voor het eerst in 22 jaar is Kunstroute Zijpe eenmalig ‘s avonds te bewonderen. Op zaterdag 27 juni zijn van 20:00 tot 24:00 uur de binnenexposities in de kerken geopend, verzorgen kunstenaars demonstraties, vinden er speciale optredens plaats op uiteenlopende locaties en worden tijdens de schemering en na zonsondergang kunstwerken, die opgenomen zijn in de buitenexpositie, verlicht/belicht.
De kunstwerken die opgenomen zijn in de buitenexpositie zijn van 27 juni t/m 16 augustus elke dag vanaf de openbare weg te bezichtigen en zijn te vinden aan de westzijde van de Grote Sloot, van Burgerbrug tot Oudesluis (±15 km). De binnenexposities in de kerken van Petten, Burgerbrug (Herboren Toren), Sint Maartensbrug, Schagerbrug en Oudesluis zijn op de zondagen in de genoemde periode van 12:00 tot 17:00 uur geopend.

Op zondag 28 juni vinden er diverse activiteiten plaats, waaronder een bijeenkomst kunst beschouwen, lezingen en demonstraties verzorgd door professionele kunstenaars en optredens door muzikanten en artiesten. Zo zulllen Anne Heddes (zang) en Ellis Broeksteeg (piano) tussen 13:00 en 15:30 uur optreden in de kerk van Sint Maartensbrug. Zij spelen muziek uit musicals, opera en van Herman van Veen.

 

Marco Goldenbeld - See trough Marco Goldenbeld - See trough