Blokfluitoriëntatie voor kinderen vanaf 6 jaar

Muziekschool Valkkoog

Blokfluitoriëntatie voor kinderen vanaf 6 jaar

 

Door de docenten van Muziekschool Valkkoog wordt al bijna 40 jaar muziekles gegeven op verschillende locaties in de regio. Muziek is voor de ontwikkeling van kinderen van essentieel belang. Vooral de eerste jaren zijn belangrijk.

 

Bij de blokfluitoriëntatie wordt bij jonge kinderen de muzikale basis gelegd. Aan de hand van de blokfluit wordt op een speelse manier het ritmegevoel en het gehoor bij de kinderen ontwikkeld. Ook het noten lezen en samenspelen zijn onderdeel van de cursus. De liedjes worden gespeeld onder begeleiding van de piano of een cd.

De cursus duurt twee jaar. De eerste vier maanden is het prettig dat er een ouder (oppas of grootouder) meekomt in de les.

 

In het tweede jaar wordt het blokfluit spelen verder ontwikkeld en oriënteren de kinderen zich  uitgebreid op allerlei instrumenten: er wordt veel geluisterd naar muziek en de leerlingen doen mee aan uitvoeringen zodat ze in contact komen met verschillende instrumenten. Er komen kinderen op een extra middag over hun instrument vertellen en erop vóórspelen. In de maand mei en juni kunnen de blokfluit leerlingen een proefles krijgen op allerlei instrumenten. Daarna kunnen ze een keuze maken, maar desgewenst kan er nog een derde jaar blokfluitoriëntatie worden gevolgd. U krijgt ook een advies van de docenten Betty Bakker en Peter Smith.

 

De lessen worden na schooltijd op verschillende locaties gegeven:

-> Basisschool de Meerkoet in Dirkshorn

-> De consistoriekamer van de gereformeerde kerk in Stroet

-> Bij de docent thuis in Valkkoog en in de consistoriekamer van het Valkkoger kerkje.

 

Groepsgrootte: maximaal 5 á 6 kinderen.

Het cursusjaar begint in september. Voor opgave of meer informatie kunt contact opnemen met Betty Bakker 0224 552059 of via de website

www.muziekschoolvalkkoog.nl