De Pen van Sam Kuilboer

Van Murmellius naar Universiteit Leiden

Het kwam niet als een verrassing dat ik mijn diploma haalde aan het Murmellius gymnasium in Alkmaar. De afgelopen 6 jaar heb ik met veel plezier het gymnasium bezocht en ik moet bekennen dat ik nogal van de ‘zesjescultuur’ ben. Hard werken ok, maar het moet niet te gek worden, of ten koste gaan van andere leuke dingen. Het was een mooie tijd die 10 juni werd afgesloten met een gala avond in café De Hertenkamp. Alle 120 eindexamenkandidaten moesten in gala verschijnen, net als de leraren. De volgende dag kregen wij allemaal de uitslag en bij mij kan ook de vlag uit.

De familie Kuilboer is trouwens een prima leverancier van leerlingen aan het gymnasium. Al mijn broers en zussen zitten of zaten op het Murmellius. Ik ben mijn schoolloopbaan begonnen in Schagen op de Vogelweid waar wij destijds woonden.

Nu ga ik in augustus naar Leiden waar ik bio farmaceutische geneeskunde ga studeren aan de universiteit. Even heb ik nog overwogen om geneeskunde te kiezen, maar met mijn voorliefde voor scheikunde (ik had een 8 op mijn eindlijst) werd het toch deze richting.

Tussen de bedrijven door moet ik van de zomer op zoek naar een kamer en dat is best een lastige klus. Ik heb heel veel zin om uit huis te gaan.

Er staat de komende weken nog van alles te gebeuren. Afgelopen weekend was ik naar  het optreden van Robbie Williams op Pinkpop en komend weekend ga ik naar Rock Werchter in België. Ik ben gek op muziek en dan vooral op festivals. Zelf speel ik niks, geen gitaar of piano.

Ik tennis geregeld bij Boerenslag, maar nog liever voetbal ik bij Sint Boys. Of ik dat blijf doen is nog maar de vraag. Om in het 1e elftal te mogen spelen moet je ook doordeweeks trainen en dat gaat niet samen met mijn studie in Leiden. Misschien kan ik plek krijgen in het 2e elftal.

Ik heb al een half jaar een baantje bij Brasserie De Keuken in Schagerbrug waar ik in de keuken werk en achter de bar sta. En bij Sjaak Nieuwboer kassenbouw werk ik al heel lang op zaterdag.

En dan de vakantie naar Griekenland. Tja, dat wordt nog wat met al die problemen met de banken. Eerst ga ik met mijn ouders een rondreis maken door Griekenland en later ga ik met vrienden nog vakantievieren op het eiland Kos. Ik heb geen idee wat er staat te beuren in dat land. Als ik zelf daarnaartoe ga, neem ik echt geen 500 euro aan contanten mee. Veel te link.

Binnenkort mag ik ook autorijden, niet dat ik mij zelf een auto kan veroorloven, maar in juli wordt ik 18 en dan mag ik misschien af en toe eens in een auto rijden..(?) Nu mag dat nog alleen maar met mijn vader of moeder naast mij.

Sam Kuilboer. Foto: Dorpskrant de Uijtkijk Sam Kuilboer. Foto: Dorpskrant de Uijtkijk