Kinderdagopvang Hoi Pipeloi gecertificeerd

ingevoerd op 04-07-2015

Kinderdagopvang Hoi Pipeloi nu officieel gecertificeerd voor Uk&Puk

Alle medewerkers hebben afgelopen woensdag hun certificaat ontvangen. Kdo Hoi Pipeloi is nu officieel gecertificeerd voor het werken met het totaalprogramma Uk&Puk. 
Ook peuters met (maar ook zonder) achterstanden kunnen bij ons terecht om een goede aansluiting te krijgen naar de basisschool. 

Vve is meer dan alleen een instrument voor achterstandsbestrijding. Ook bij een klein aantal doelgroepkinderen heeft de implementatie van een Vve-programma meerwaarde voor een kinderdagverblijf. Ons kinderdagverblijf heeft weinig doelgroepkinderen, maar we zien een grote meerwaarde sinds de invoering van Uk en Puk.

Bij Hoi Pipeloi werken we al een aantal jaar met het Vve-programma Uk en Puk. Uk en Puk is een speels totaalprogramma voor kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar. Met Uk en Puk wordt er gewerkt aan de brede ontwikkeling van jonge kinderen. Er zijn vier ontwikkelingsgebieden onderscheiden; spraak- en taalontwikkeling, sociaal-emotionele ontwikkeling, motorische en zintuiglijke ontwikkeling en rekenkprikkels die de ontluikende rekenvaardigheid stimuleren.

In Uk en Puk wordt er gewerkt met verschillende thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen. Elk thema bevat activiteiten om in een grote groep, een kleine groep, of individueel te doen. De activiteiten zijn leeftijdsgericht, en er zijn differentiatiemogelijkheden.

Daarnaast wisselen we thema’s van Uk en Puk af met onze eigen thema’s. Die thema’s sluiten aan bij momenten in onze kinderopvang, zoals de seizoenen en Sinterklaas en Kerst. De thema’s die we zelf maken lijken in opbouw op de Uk en Puk thema’s. We maken zelf schema’s zodat alle ontwikkelingsgebieden aan bod komen, met de nadruk op bewegingsactiviteiten, muziek en taalactiviteiten. 

Interesse in dagopvang of peuteropvang? Informeer naar de mogelijkheden 0224-573194. We geven u graag meer informatie en u kunt altijd een keer komen kijken.

 

 

certificaat uk en puk certificaat uk en puk