Rectificatie buitengebruik rodenticiden

Rectificate CTGB

Onlangs heeft het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden besloten het gebruik van geautoriseerde rodenticiden uit te breiden tot om gebouwen en voedselopslagplaatsen.
Bij het opstellen van de gebruiksvoorschriften is er ten onrechte van uit gegaan dat de bestrijding van zwarte ratten alleen binnen gebeurt. Deze onterechte aanname is nu hersteld door de middelen ook beschikbaar te maken voor het bestrijden van de zwarte rat om gebouwen en voedselopslagplaatsen, mits die bestrijding gebeurt in een bestrijdingsprogramma dat geheel gebaseerd is op de principes van Integrated Pest management (IPM).

De tekst in de gebruiksvoorschriften (SPC):
“Het middel mag gebruikt worden ter bestrijding van bruine ratten om gebouwen en voedselopslagplaatsen als laatste schakel in een bestrijdingsprogramma dat geheel gebaseerd is op de principes van IPM,...”
Is vervangen door:
“Het middel mag gebruikt worden ter bestrijding van ratten om gebouwen en voedselopslagplaatsen als laatste schakel in een bestrijdingsprogramma dat geheel gebaseerd is op de principes van IPM,...”

De betreffende middelen zijn te vinden in de Ctgb toelatingen database; selecteer op PT Code: PT14 en Datum ondertekening: (van) 10-7-2015.