'Ik ga steeds meer van Petten houden'

Jelle Beemsterboer opent dorpsfeest

Afgelopen vrijdagavond was het groot feest op het Plein 1945 in Petten. Het pleinfeest werd georganiseerd door de gemeente Schagen en een groot aantal ondernemers uit Petten, om samen de metamorfose van Petten in te luiden.

De festiviteiten werden geopend door het Smartlappenkoor ‘Tot de laatste druppel’. Rond 19.00 uur heette wethouder Jelle Beemsterboer iedereen van harte welkom en hield hij een korte toespraak, waarbij ook een aantal enthousiaste ondernemers in het zonnetje werden gezet. Op het podium verschenen onder meer Thomas van der Ploeg en Bas en Jeroen Schut die op het strand nieuwe horeca en strandhuisjes gaan exploiteren. De wethouder stak zijn groeiende liefde voor het dorp niet onder stoelen of banken. Na de toespraak van de wethouder traden Marc Snip en Rick Beukers op, ook bekend als de BeachBluesBrothers! De verschillende optredens werden aan elkaar gepraat door ’burgemeester’ Peter Geuzebroek. Het was een echt Pettens feest waar jong en oud op af was gekomen.

In september gaat het Plein op de schop. De herinrichting van het dorpsplein is een van de onderdelen van de metamorfose van Petten. Ontwikkelingen op het strand (strandopgangen, nieuwe strandtrappen, drie paviljoens en tachtig strandhuisjes), opknappen van de tankvallen, nieuwe natuur en verbetering van de wegen en het parkeren zijn andere onderdelen. 

Jong en oud was uitgelopen voor het feest. Foto: Dorpskrant de Uijtkijk Jong en oud was uitgelopen voor het feest. Foto: Dorpskrant de Uijtkijk
Wethouder Jelle Beemsterboer. Foto:Dorpskrant de Uijtkijk Wethouder Jelle Beemsterboer. Foto:Dorpskrant de Uijtkijk
Pettemers genieten op hun ’oude’ plein. Foto:Dorpskrant de Uijtkijk Pettemers genieten op hun ’oude’ plein. Foto:Dorpskrant de Uijtkijk