Ingezonden door de GGD

ingevoerd op 10-09-2015

Workshop Zandkastelen ‘En de kinderen scheiden mee’ in het najaar in Schagen

 

Op 3 oktober vindt de gratis workshop ‘En de kinderen scheiden mee’ plaats in het Gezondheidsplein Zuiderweg, Zuiderweg 25 in Schagen. De workshop is bedoeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Als ouders scheiden, scheiden de kinderen mee. Alles wat vertrouwd was, gaat ineens veranderen. Kinderen kunnen in deze onzekere periode een steuntje in de rug goed gebruiken en de workshop besteedt hier aandacht aan.

 

Inhoud van de workshop

De workshop geeft kinderen handvatten om met de (aanstaande) echtscheiding om te gaan. Zij leren onder andere hoe zij gevoelens ten aanzien van de scheiding bij zichzelf kunnen herkennen en deze te uiten. Voorafgaand aan de workshop vindt een aparte ouderbijeenkomst plaats. Ouders krijgen dan informatie over wat een echtscheiding betekent voor een kind. Daarnaast geeft de trainer tips om op de juiste manier in gesprek te gaan met hun kind over de echtscheiding.

 

Datum, tijdstip, locatie en kosten

Datum en tijd: 

Ouderavond: 28 september 2015 van 20.00-21.00 uur

Workshop voor de kinderen: 3 oktober 2015 van 9.00-12.00 uur

Locatie : Gezondheidsplein Zuiderweg, Zuiderweg 25, 1741 NA Schagen

Kosten  : aan deze workshop zijn geen kosten verbonden.

 

Aanmelden en meer informatie

Ouders/opvoeders kunnen zich aanmelden bij GGD Hollands Noorden via het inschrijfformulier zie www.ggdhn.nl/cursussen. Bij vragen kan contact opgenomen worden met het cursusbureau via cursusbureau@ggdhn.nl of 088-0100557. 

logo-ggd-hollands-noorden logo-ggd-hollands-noorden