NK Kolven in Sint Maartensbrug

300 deelnemers naar dorpshuis Uijtkijk

Vanaf 11 oktober a.s. zal het een komen en gaan zijn van kolvers in dorpshuis Uijtkijk van Sint Maartensbrug van de diverse kolfclubs uit de regio, die deelnemen aan het Nederlandse Kampioenschap. Het zal weer een gezellig samenzijn worden van sportgenoten die met elkaar de strijd aangaan om uit te maken wie zich kampioen van Nederland mag noemen. Gestreden wordt  op de kolfbaan in de souterrain  van het dorpshuis.  De organisatie is in handen van, de damesclub Paal Tien en de herenclub De Schoone Twaalfven. De organisatie is in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Kolf Bond. Dit jaar is de baan in Sint Maartensbrug uitverkoren om daar deze kampioenschappen te laten plaatsvinden. Bij de KNKB zijn 12 dames en 17 heren verenigingen aangesloten. Met uitzondering van een vereniging uit Utrecht, komen alle clubs uit Noord Holland. Zondag 11 oktober werd de opening van dit toernooi verricht door Ina Broekhuizen-Slot (de miss Westfriese  folklore van vorig jaar) die een kleine voordracht in het westfries hield en daarna de openingsklap verrichtte.

De dames spelen dan de voorrondes op zondagmiddag en verder van dinsdagmiddag/avond tot vrijdagmiddag en dan worden op zaterdagmiddag 17 oktober de finalepartijen gespeeld.

Vervolgens spelen  vanaf maandagmiddag/avond 19 oktober tot vrijdagmiddag 23 oktober de heren hun voorrondes en zijn zaterdagmiddag 24 oktober de finalepartijen. We verwachtten deze dagen zo ongeveer 300 deelnemers.

 

 

 

De eerste winnaars:Gerie Kamps, Janny Schuur, Gerie Hemmes De eerste winnaars:Gerie Kamps, Janny Schuur, Gerie Hemmes