Pulled Pork oven en BBQ ready

Gemaakt van SkagerDijk® varkensvlees uit onze streek

Pulled Pork betekent uit elkaar getrokken varkensvlees. Wij maken deze origineel van de beste schouderdelen zoals ze dat ook in North Carolina doen. Wij marineren deze met een eigen gemaakte BBQ rub met basterdsuiker en appel vinegar. Vervolgens wordt het vlees sousvide voorgegaard. Dat wil zeggen: een langzame, langdurige en gelijkmatige bereiding op lagere temperaturen in gesloten vacuüm verpakking. Hierdoor een optimale smaak, sappigheid en malsheid. Pulled Pork wordt ook wel Soul Food genoemd, dat zijn traditionele gerechten uit de Afrika-Amerikaanse keuken in de zuidelijke provincies van de USA.

» Bestel hier direct Pulled Pork (https://www.strogoffthuis.nl/pd-893-7-73624/product/skagerdijk_pulled_pork_34ovenklaar34_pst_ca_900.html) 


Info SkagerDijk® varkensvlees
Aan de Westfriese  Omringdijk heeft familie Wennekers 26 hectare Biologisch land aan de rand van Schagen. Familie Wennekers leveren jaarlijks z’n 2500 Biologische varkens aan gecertificeerde Biologische slagerijen en Strogoff. In 2011 heeft de familie Wennekers de prijs gewonnen voor de mooiste en langste modderpoel van Nederland. De varkens komen veel buiten en kunnen lekker wroeten en hun natuurlijke gedrag zoveel mogelijk benaderen. Ze hebben een goed leven bij Wennekers en dat proef je terug in de producten. Slogan van Ruud Wennekers ”je proeft de zon”. Maak kennis met onze originele Pulled Pork via onze slowcook-methode.

Gewicht en verpakking
Per stuk ca. 900 gram in vacuümzak inclusief vleessap.

Bereidingadvies Pulled Pork
Maak de verpakking open en hou de gelei achtige vleessap apart in een pannetje.
Verwarm de oven voor of stook de BBQ op tot minstens 220°C.
Leg het gehele deel vlees op een ovenrek in de oven, zodat het vlees rondom kan dichtschroeien in circa 30 tot 45 minuten.
Of leg het vlees op de BBQ en draai geregeld om en schroei deze dicht in circa 30 tot 45 minuten.
In de tussentijd kunt u het vleessap opwarmen in een pannetje.
Wanneer het vlees aan de buitenkant voldoende krokant is en goed warm in de kern, dan legt u deze in een (aluminium) ovenschaal en trekt u het vlees met twee vorken uit elkaar.
Vervolgens het verwarmde vleessap toevoegen en vermengen met het vlees.
Tenslotte nog 10 minuten in de oven of op de BBQ om extra op te warmen / warm te houden.
Heerlijk op een broodje, met wat coleslaw en American grillsaus of chilisaus.

 

Pulled Pork Pulled Pork