Aankomst Sint-Nicolaas in Schagen

Zaterdag 21 november aan in de haven van Schagen

SCHAGEN - Sint-Nicolaas en zijn Pieten komen zaterdag 21 november aan in de haven van Schagen en wel aan de westkant. Op de kade begint het voorprogramma om 11.45 uur met een optreden van de Danspieten van dansgroep Rebounce en een freestyle-show van de Voetbalpiet. Naar verwachting zal Sinterklaas om 12.00 uur voet aan wal zetten.

De kleurrijke pakjesboot wordt ook dit jaar vergezeld door Roeipieten van roeivereniging De Kop. Vanaf de haven gaat de stoet, met sint te paard, in optocht naar Cultuurhuis M18. Het wordt vast en zeker een gezellige optocht. Pieten dansen, er is muziek en natuurlijk worden pepernoten uitgedeeld aan alle kinderen. Om 13.00 uur heet locoburgemeester Sigge van der Veek het gezelschap welkom. De ogen zullen daarna gericht zijn op de spectaculaire abseil-show. Acrobatische Pieten gaan Abseilen van het dak en laten zo hun (schoorsteen)kunsten zien. Vervolgens gaat de tocht te voet verder, om rond 13.30 uur te eindigen in het Makado Centrum. Hier worden de winnaars van de kleurwedstrijd bekendgemaakt. In het Makado wordt het één groot feest: er wordt gedanst door Pieten van Gymlust en Rebounce, cadeaus worden uitgedeeld en natuurlijk wordt met pepernoten gestrooid. En voor wie zin heeft in warme chocolademelk: sint trakteert tussen 12.00 en 14.00 uur bij Wonders! Sint-Nicolaas komt ook 21, 28 en 29 november en 5 december ook nog naar Schagen. Dan zijn er ook allerlei sinterklaasactiviteiten. Een overzicht.

28 november: Danspieten en fotoshoots. De Danspieten delen dansend pepernoten uit. Meedansen is uiteraard toegestaan. Het wordt één groot feest. En wie wil, kan op de foto in het Makado Centrum. Met vrienden of met een van de Pieten. Misschien kun je zelfs wel verkleed als Zwarte Piet op de foto. Trek dus gerust je Pietenpak aan. 29 november: haal je Pietendiploma in het Makado Centrum. Heb jij het in je om Piet te worden? Test je skills en haal zondag 29 november tussen 12.00 en 17.00 uur je Pietendiploma in Makado Centrum. De Danspieten zijn er vandaag ook weer, samen met een Pietenorkest. 5 december: Pieten op stelten. Het is bijna pakjesavond. Sinterklaas en zijn Pieten zijn nog maar heel even in Nederland. Grijp je kans om vandaag nog even de Pieten te zien en de sinterklaassfeer te proeven. Het wordt vandaag extra spectaculair in het Makado, want de Pieten lopen vanaf 12.00 uur op stelten. Sinterklaas doet ondertussen nog wat laatste aankopen. Wie weet zie je hem nog wel…

Sinterklaas in Schagen wordt dit jaar leuker dan ooit. Alle sinterklaasprogramma’s worden mogelijk gemaakt door Schagen heeft het (http://www.schagenheefthet.nl), het Makado Centrum (http://www.makadoschagen.nl), Winkeliers Vereniging Schagen (WVS), Stichting Evenementen Schagen (http://www.uitinschagen.nl) (SES) en tientallen vrijwilligers.

Sinterklaas - Makado Schagen Sinterklaas - Makado Schagen