BBQ recept: T-Bone steak in bier marinade

Een marinade op basis van bier maakt rundvlees malser doordat bier de vezels in het vlees zachter maakt. Lees hier hoe je een heerlijke t-bone van de bbq klaarmaakt in een marinade van bier en knoflook.

Ingrediënten voor dit bbq recept

T-Bone-Steak, 450 gram (https://www.strogoffthuis.nl/pd-893-7-13534/product/roodbont_t-bone_steak_pst_450_gram.html)
knoflook

zout en peper

1 flesje donker bier

olijfolie

bruine basterdsuiker

Bereidingswijze

Maak allereerst de marinade voor de t-bone steak. Neem een diepe kom en schenk hierin het flesje donker bier. Voeg hier twee eetlepels bruine basterdsuiker aan toe en pers er naar smaak knoflook bij (begin met twee teentjes). Leg de t-bone steaks in de marinade en laat het vlees nu minstens 4 uur marineren. Beter is het om dit bbq recept een dag voordat je wil gaan barbecueën te bereiden: het vlees kan dan de hele nacht rusten en de smaken van de marinade opnemen.

Haal het vlees geruime tijd voor je wil gaan barbecueen uit de marinade en dep het droog met wat keukenpapier. Schenk wat olijfolie over de steaks en zorg ervoor dat beide zijdes van de steaks goed ingevet raken. Bestrooi de t-bones nu met wat versgemalen peper en zout. Grill de steaks boven een hete houtskoolbarbecue in ongeveer 8 minuten raw tot medium. Wil je medium of doorbakken steaks? Laat ze dan langer op de bbq liggen. Laat het vlees voordat je het gaat eten even rusten: dat komt de smaak ten goede.

t-bone nieuwsbericht t-bone nieuwsbericht