Windows ‘van Revolutie naar Evolutie’

 

 

De komst van Windows 10 in 2015 betekende tevens de laatste Windows versie van Microsoft Windows. Na jaren van nieuwe versies, waaronder Windows XP; Windows Vista; Windows 7 en 8, verschijnt er geen nieuwe opvolger van Windows 10. Hiermee heeft Microsoft de omzwaai gemaakt van een Revolutie upgrade model naar een Evolutie model! 

 

Wat houdt dit in?

Het Evolutie upgrade model van Microsoft Windows 10 brengt tweemaal per jaar een nieuwe versie uit. Deze nieuwe versie of upgrade blijft Windows 10 heten, inclusief diverse verbeteringen. Hiermee kan Microsoft sneller nieuwe functies, applicaties, drivers en verbeteringen doorvoeren, ten op zichte van vorige Windows versies waarin wij soms jaren moesten wachten op verbeteringen en/of aanpassingen.

 

Hoe krijg ik deze nieuwe versie?

Wanneer er geen aanpassingen zijn gemaakt op uw computer, krijgt u deze nieuwe versie zodra Microsoft de nieuwe versie vrijgeeft. Dit vindt gefaseerd plaats en het kan dus zijn dat uw computer pas na een aantal weken de nieuwe versie ontvangt.

 

Hoe werkt dat in een bedrijfsnetwerk?

In een thuissituatie is het relatief eenvoudig om zo’n nieuwe versie te installeren, wanneer deze wordt uitgegeven. In een bedrijfsnetwerk kan dat soms lastiger zijn. Hiervoor heeft Microsoft verschillende mogelijkheden bedacht. Met deze mogelijkheden kunnen wij als uw IT-partner de nieuwe versie van Windows met een aantal dagen ‘uitstellen’. Tevens is het mogelijk om, op vooraf gedefinieerde computers de nieuwe versie eerder te laten installeren dan de rest van computers. Op deze manier heeft u de tijd om te controleren of alles nog naar verwachting werkt.
 

Windows 10 ‘Meest compatible besturingssysteem’

Microsoft geeft zelf aan dat Windows 10 het meest compatible besturingssysteem is dat er is. Desondanks bestaat er een mogelijkheid dat een software leverancier van één van uw applicaties aangeeft dat een nieuwe versie van Windows 10 (nog) niet wordt ondersteund. Om een gecontroleerde overgang naar een nieuwe Windows 10 versie te realiseren, kan het raadzaam zijn om tijdelijk de Windows 10 upgrade uit te stellen. U kunt dit het beste voltooien op basis van een plan van aanpak, inclusief aandacht voor testen en compatibiliteit.

 

Security

Het implementeren van nieuwe versies is van belang voor het behoud van ondersteuning vanuit Microsoft. Zonder deze ondersteuning verliest u het recht op nieuwe updates, wat grote gevolgen kan hebben voor uw IT security.
 

Voor nadere toelichting of ondersteuning bij het updaten van Windows 10 kunt u contact opnemen met ons via telefoonnummer: 072 850 1005

 

windows-10(1) windows-10(1)