De Optometrist bij Max Hopmans Brillen

ingevoerd op 17-08-2017

De optometrist

 

Bij Max Hopmans Brillen en Lenzen bent u gewend dat er verder wordt gekeken dan alleen naar de sterkte van uw ogen. Sinds kort is Nancy als optometrist bij ons team gekomen.

Nancy Brienesse is al sinds 2004 als optometrist werkzaam. De eerste paar jaar in een optiekzaak, maar de laatste tien jaar in de oogzorg/oogziekenhuis.

Binnen Oogziekenhuis Zonnestraal heeft zij zichzelf ontwikkeld tot een kundig en vakbekwame optometrist. 

Tien jaar lang heeft zij veel ogen gezien waarbij ze (samen met de oogarts) diagnoses heeft gesteld en waar nodig behandelingen geïnitieerd. Hierdoor is zij heel goed in staat om het gezonde oog van het zieke oog te onderscheiden, maar ook het oog dat een risico loopt om iets te ontwikkelen waar het zicht in de toekomst bedreigd kan worden.

Dit noemen wij pluis/niet pluis onderscheiden en dat is de taak van de optometrist.

 

Vanaf heden gaat Nancy een combinatie maken van optometrie in de winkel en optometrie in de oogzorg. Op deze manier houdt zij haar kennis goed op pijl. Ook volgt Nancy seminars, cursussen, discussie groepen en congressen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Nancy staat geregistreerd in het Kwaliteits Register Paramedici, hierin sta je alleen geregistreerd wanneer je jaarlijks voldoende studiepunten haalt.

 

Herkent u in onderstaande tekst klachten die u zelf ervaart of wilt u graag een optometrisch onderzoek? Bel ons dan om een afspraak met Nancy te maken  0224-217082.

Nancy werkt alleen op afspraak want naast haar werkzaamheden als optometrist is zij ook moeder van 4 heerlijke jongens waar ook genoeg tijd in gaat zitten.

 

Met vriendelijke groet,

 

Team Max Hopmans

 

 

Wat is optometrie?

 

Voor de gezondheid van uw ogen is de optometrist het eerste aanspreekpunt. De optometrist is makkelijk toegankelijk: u kunt er zonder verwijsbrief naartoe. Hij of zij kan u gericht adviseren of doorverwijzen naar de oogarts.

De optometrist onderzoekt de gezondheid van ogen om eventuele oogafwijkingen en oogziektes op te sporen. Vroeger deed alleen de oogarts het oogonderzoek en zorgde de opticien voor de bril en/of contactlenzen. De optometrist kan het allebei en nog veel meer. De optometrist voert een optometrisch onderzoek uit. Blijkt tijdens het onderzoek dat verdere medische behandeling nodig is, dan wordt u via uw huisarts doorverwezen.

Op regionaal niveau werken oogartsen, huisartsen en optometristen nauw samen met elkaar. Dat heeft als voordeel dat uw ogen sneller de zorg krijgen die ze nodig hebben.

Het beroep van optometrist is sinds 2000 officieel opgenomen in de Wet BIG (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Daarmee is de optometrist wettelijk erkend als professional in de gezondheidszorg. Optometristen hebben ieder een vierjarige HBO-opleiding afgerond.

 

 

Herkent u één van deze klachten?

Wazig of dubbel zien.

Vermoeide, jeukende of geïrriteerde ogen.

Last van de ogen bij lezen of beeldschermwerk.

Hoofdpijn.

Moeite met scherpstellen.

Pijn in of rond de ogen.

Lichtflitsen.

Vlekjes of draadjes die voor het beeld drijven.


De optometrist kan uw ogen onderzoeken, adviseren over een passende oplossing en, indien nodig, via de huisarts naar de oogarts doorverwijzen.

Heeft u één van deze aandoeningen?

Diabetes mellitus (suikerziekte)?

Hypertensie (hoge bloeddruk)? 

Maculadegeneratie (netvliesprobleem met afnemende gezichtsscherpte)? Of komt maculadegeneratie in de familie voor?

Glaucoom (afwijking aan de oogzenuw die leidt tot gezichtsvelduitval)? Of komt glaucoom in de familie voor?


Dan is het verstandig uw ogen te laten onderzoeken bij de optometrist, ook als u nog geen problemen ervaart met zien. De optometrist kan (verdere) achteruitgang van de ogen in veel gevallen helpen tegengaan.

Wat kost een optometrisch onderzoek?

 

Oogmeting (bij de optometrist)                         € 15,00

Oogmeting met druppels*                                 € 30,00

Diabetes controle met druppels*                       € 30,00

Glaucoom controle                                            € 25,00

Macula degeneratie controle met druppels*      € 30,00

Combinatie van bovenstaande                          € 40,00

 

* tropicamide en cyclopentholaat zorgen voor het groot worden van de pupillen waardoor het onderzoek beter gedaan

Kan worden, u gaat hier wazig van zien en een zonnebril om ná het onderzoek te dragen is prettig.

 

Kwaliteitsregister Paramedici

 

Onze optometrist (Nancy Brienesse) is aangesloten bij de Stichting Kwaliteitsregister Paramedici. Deze stichting houdt een kwaliteitsregister bij van 9 paramedische beroepsgroepen, waaronder de optometristen. Om in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP) te worden opgenomen, moet de optometrist aan vastgestelde eisen voldoen op het gebied van na- en bijscholing en werkervaring.

 

Het Kwaliteitsregister Paramedici heeft een belangrijke voorlichtingsfunctie. Cliënten, patiënten, zorgverzekeraars en anderen kunnen nagaan of een optometrist staat ingeschreven in het KP en dus met recht de wettelijk beschermde opleidingstitel voert, de beroepscode onderschrijft en voldoet aan de kwaliteitscriteria. Op deze manier biedt het KP de zorggebruiker een houvast bij het kiezen van hun (oog)zorgverlener.

 

Kijk voor meer informatie op: www.kwaliteitsregisterparamedici.nl

Max Hopmans Max Hopmans
Logo_OVN_RGB-klein Logo_OVN_RGB-klein