Oproep Atelierhulpen

ingevoerd op 20-9-2007

Oproep Atelierhulpen

Uiteraard zijn we als school op de hoogte van de ontwikkelingen binnen onze maatschappij. Steeds meer ouders hebben beiden een baan met alle consequenties van dien. Wij zijn er als school voor de kinderen en daarnaast hebben we u ook nodig willen we ons onderwijs vorm geven, zoals wij dat doen vanuit onze visie op onderwijs. Ik wil het zelfs nog scherper neerzetten: Zonder hulp van ouders is er geen goed onderwijs! Neem bijvoorbeeld onze ateliercursus waar de kinderen enorm van genieten en leren, en waar de inzet van ouders heel essentieel is.

We zijn nog steeds ‘driftig’ op zoek naar mensen die ons kunnen helpen bij atelier. Op dit moment hebben zich drie personen aangemeld om te helpen. Daar zijn we natuurlijk al heel erg blij mee. Toch hebben we nog meer mensen nodig.
Hoeveel mensen hebben we nog nodig? We zijn nog op zoek naar mensen om 1 bovenbouwgroep en 1 onderbouwgroep te bemannen.
We gaan er vanuit dat het wenselijk is om in ieder geval met twee personen een groep te ‘draaien’. Maar ook met z’n drieën een groep draaien is mogelijk (om minder frequent aan de beurt te zijn), of alleen een groep ‘draaien’. In principe is er veel mogelijk, en hopen we dat we de drempel zo laag mogelijk hebben liggen.  
De ateliertijden zijn van 14.00 – 15.00u. Verder is de groepsgrootte niet groter dan 10 kinderen.

U merkt wel dat de nood hoog is, en dat de toekomst van de ateliercursus in het gedrang raakt. Het zou toch ontzettend jammer zijn als we dit jaar geen ateliercursus kunnen opstarten. De kinderen leren en genieten er enorm van, en ook de mensen die vorig jaar en voorgaande jaren hebben meegeholpen, hebben volop genoten. Vraag aan hen hoe het werkt, en wat er van je verwacht mag worden. Het valt echt wel mee…………
Ik geef hieronder een lijstje met namen, van mensen die meegeholpen hebben aan atelier.
Marian Poelsma, Marinka Beemsterboer, Ernst Binnekamp, Carmelita Pankras, Annemarie Rijs, Ineke de Graaf, Jacqueline Vochteloo, Karin de Boer, Wilma Koedijk, Marieke Saers, Thea v. Velzen, Annet Korver, Agnes Fokkema, Marielle Kroes, Jacqueline Holleman, Berta Smit, Mirjam v. d. Zee, Mirjam Feijen, Patricia Kroneman, Reini Bos, Karin Oostenbrug en de juffen en meesters.
Het lijstje is niet compleet en ik ben me daar van bewust, maar ik denk dat er toch zeker iemand tussen zit die je kent om te informeren naar de mogelijkheden van atelier.
We hopen dat we snel nog aanmeldingen krijgen, want anders………………


Hopende op snelle aanmeldingen,
Vriendelijke groeten,
Hans Hubbelmeijer
Atelier Atelier