Klimduinrun, Wie gaat er met de scooter naar huis?

Veelbelovende deelnemerslijst

Schoorl - De Klimduinrun in Schoorl zal dit jaar weer een groot succes worden. De Deelnemerslijst is namelijk veelbelovend. Aanstaande zaterdag worden er twee scooters weggeven: één voor de snelste man én vrouw.

Sommige sportseizoenen zijn nog niet begonnen en de ander is net afgelopen. Reden genoeg voor de sporters om een uitstapje te maken naar een andere discipline, namelijk zo hard mogelijk door het zand omhoog rennen.

Een aantal Olympiagangers durven de uitdaging aan. Zo zijn Gregory Sedoc en Marcel van der Westen van de partij. Zij stonden vorige maand in Peking nog in de halve finale van de 110 meter horden. Ook meerkampster Jolanda Keizer zal er bij zijn, zij werd negende in China.
Maar ook de Belgen laten van zich horen. 400-meterloper Cedric van Branteghem komt en Hanna Mariën, die zilver won met de estafetteploeg tijdens de Olympische Spelen.

Verder een greep uit de deelnemerslijst: Youssef el Rhalioui (Nederlands kampioen 400-meter), meerkamper Pelle Rietveld, sprinter Daniel van Leeuwen, Michiel de Ruijter (3000 meter Steeple), Oscar van Wagtendonk (400 meter) en Thalisa van der Fluit (de winnares van vorig jaar). Maar ook schaatstalent Jan Blokhuijsen, wereldkampioen allround bij de junioren, mengt zich tussen de atleten.  

Het spektakel begint om 17:00 met de series. Zes atleten vechten dan om een plaats in de halve finale. In de finale starten uiteindelijk tien deelnemers en die gaan apart van start. De elektronische tijdwaarneming zal uiteindelijk bepalen wie er naar huis gaat op de Honda scooter. Wie de uitdaging nog wil aangaan kan zich inschrijven op www.klimduinrun.nl.
Klimduinrun 2007 Klimduinrun 2007
Klimduinrun 2007 Klimduinrun 2007