Rietveld nieuwe Klimduinkoning

Mooie weer maakt KlimduinRUN tot groot succes!

SCHOORL - Het is Pelle Rietveld die als snelste door het mulle zand omhoog ploetert tijdens de tweede Klimduinrun. De meerkamper uit Zoetermeer tikt, met een snoekduik, als eerste de rode balk aan in een tijd van 25,05 seconden. Met die tijd wint hij een Honda Zoomer scooter.
 
Zelf kan hij het nog niet geloven. Hij verslaat onder het toeziend oog van de zon en het vele publiek vier Olympiërs: de hordelopers Gregory Sedoc en Marcel van der Westen en de Belgische 400-meterspecialisten Cédric van Branteghem en Nils Duerinck. ,,Met zo’n sterk veld dacht ik geen kans te maken. En bij aankomst schrok ik me kapot. De Klimduin is veel steiler dan ik had gedacht”, aldus de dolenthousiaste Rietveld.

In de series blijkt al dat Rietveld deze heuvel ‘makkelijk’ beklimt en dat Sedoc en het al zwaar te voorduren heeft. ,,Het lijkt wel of er een spuit in mijn been gespoten wordt”, zucht de hordeloper na de series.

In de finale is het kwestie wie de meeste kracht over heeft. Individueel moet er een tijd neergezet worden. Door het mooie zonnige weer is het zand een stuk muller dan vorig jaar. De meeste bijten zich stuk in de laatste meters. Van Branteghem maakt een misstap en zijn vriend Duerinck komt 0,07 tekort. Sedoc verzuurt te veel en ook Van der Westen kan niet tippen aan de tijd van topper Rietveld.

Na de laatste deelnemer rent de meerkamper meteen naar beneden. ,,Ik had een paar jaar geleden net mijn scooter verkocht. Maar ik wilde eigenlijk weer een nieuwe, want het is toch wel handig. Dus het moet gewoon zo zijn.”
En zo blijkt deze ludieke actie unieke winaars te hebben. Zo blijkt ook bij de dames.

Lenneke Beeldman, nog maar vijftien lentes jong, sprint als een hinde omhoog. Met krachtige passen rent zij in een vloeiende lijn omhoog. Haar tijd is 35.56. Tot haar eigen verbazing verslaat ze hiermee zevenkampster Jolanda Keizer, die we vorige maand nog konden bewonderen op de Olympische Spelen. ,,Hij komt voorlopig in de schuur te staan”, zegt de bescheiden Trias-atleet over de scooter. In mei wordt de atlete, getraind door organisator Sven Ootjers, zestien.

Keizer ligt al in het zand ruim voor de rode balk. ,,Ik ben net geopereerd aan mijn amandelen, daardoor is mijn conditie niet helemaal op pijl”, verklaart de 23-jarige Haarlemse.
De 16-jarige Lisanne de Witte grijpt net naast het voertuig. Vijf honderdste komt zij te kort. De teleurstelling is van haar gezicht te lezen en de vermoeidheid ook. Toch gaat ze met een glimlach naar huis, want zij is de nieuwe eigenares van een Wii spelcomputer.

Organisator Sven Ootjes kan tevreden terugkijken. ,,Super dat het er zo uitkomt!” Rietveld complimenteert Ootjers. ,,Sven is er perfect in geslaagd een event neer te zetten waar topsport en breedtesport samenkomen op een unieke locatie, die zowel in de natuur ligt als in een drukbezocht horecagebied.” Ook de Belgen waren enthousiast. ,,Het was echt super om dit evenement mee te maken en de ambiance was super. Wij komen volgend jaar zeker terug”, belooft Van Branteghem.
De strijd barst los op de klimduin in Schoorl De strijd barst los op de klimduin in Schoorl
Pelle Rietveld die net de sneltste tijd heeft neergezet  tijdens de tweede Klimduinrun Pelle Rietveld die net de sneltste tijd heeft neergezet tijdens de tweede Klimduinrun