11e BEUKERS BIKE WEEKEND belooft weer veel fietsspektakel!

ingevoerd op 17-11-2008

Inmiddels voor het elfde jaar, wordt er op zaterdag 22 en zondag 23 november door Beukers Bike Centre uit Petten een RACE en MOUNTAINBIKE SHOW georganiseerd. Zowel zaterdag als zondag  zullen medewerkende fabrikanten en importeurs de nieuwste snufjes op fietsgebied tonen die bedoeld zijn voor het seizoen 2009. De show is uniek te noemen voor de regio omdat er diverse topmerken aanwezig zullen zijn met eigen stands. Merken zoals Cannondale, Storm, Focus, Giant, Colnago, Be One, BMC, Van Nicholas (titanium) en Cervelo  zijn er met veel 2009 fietsmodellen, maar ook vele bekende merken als Mavic, Fulcrum, Fast Forward, Xentis en Easton (wielen), Shimano, Campagnolo en Sram (de nieuwste onderdelen), Rock Shox en Magura (verende vorken), Ultima (kleding),Tacx (hometrainers) en Sidi (fietsschoenen) zullen hier hun nieuwtjes tonen.

Primeur: Rabo teamfiets voor 2009!
Ook op de show een echte primeur voor Noord Holland, de nieuwe teamfiets voor de Rabobank 2009 wielerploeg! Oscar Freire, Lars Boom en Robert Gesink zijn enkele van de renners die op dit paradepaardje van Giant gaan rijden aankomend seizoen.

“Ladies Corner”
De fietsende vrouw verdient natuurlijk de nodige aandacht. Veel fabrikanten ontwerpen producten die goed bij de vrouwelijke lichaamsbouw passen, een smaller stuur, speciale remgrepen enz. Ook hebben vrouwen een andere fietshouding. Zij kantelen hun bekken meer naar achteren en zitten daardoor rechter op. Hierdoor is er vaak behoefte aan frames met kortere bovenbuis. Nog belangrijker is het vrouwenzadel, dat breder en korter is, omdat de zitbeentjes bij een vrouw verder uit elkaar staan.
Dit alles zorgt ervoor dat de fiets, op bovengenoemde punten anders dient te zijn dan de fiets van hun mannelijke medefietsers. Tijdens de show kun je in de speciale “lady’s” corner behalve speciale dames race- en mountainbikes, ook dameszadels, -schoenen en -kleding bewonderen!

Mountainbike wedstrijd
Zondag wordt, in samenwerking met Beachbiking Nederland, voor de zesde  keer een wedstrijd van het Rabo Top klassement verreden. Een serie van mountainbike wedstrijden in Noord Holland waar inmiddels honderden regionale fietsers aan mee doen.Na vijf succesvolle eerdere edities, is er weer toestemming gegeven om een gevarieerd parkoers uit te zetten in het duin tussen de Westerduinweg en de Zijperweg. Vanaf 9.45uur wordt er gestart met de jeugd, waarna er verschillende categorieën aan bod komen.

Dit Beukers Bike Weekend zal plaatsvinden op:
ZATERDAG 22 & ZONDAG 23 NOVEMBER
Beide dagen geopend van 10.00-17.00 TOEGANG GRATIS
De locatie is recreatiepark “de Watersnip”, net buiten Petten, bij de rotonde