Dames 2 ”door het oog van de naald”.

bron: Schager Courant

HOORN – De volleybalsters van Dinto 2 zijn tegen Nivo 1 door het oog van de naald gekropen. Na een 2-0 achterstand vochten de vrouwen van Pieter Hek verbeten terug en wisten ternauwernood de winst binnen te halen: 2-3.
 
De laatste twee duels van de eerste competitiehelft van de trotse Warmenhuizer koploper zijn cruciaal voor een topklassering. Nivo en Tevoko zijn namelijk de directe concurrenten voor de titel in de promotieklasse. Dinto startte opmerkelijk mat aan het duel. De ploeg leek voornamelijk te bekommeren om de blessures van Gemma Latenstein en Astrid van Straten. Beide speelsters kwamen overigens wel in actie. Nivo speelde niet briljant, maar kreeg zo weinig tegenstand dat met 25-19 en 25-13 een 2-0 voorsprong op de borden verscheen. Met Jacqueline Staal en Pauline Bleyendaal als aanjagers kwam Dinto prima terug. Er werd in de defensie meer opgepakt en Sylvia Mooij was aan het net ongenaakbaar. Na tweemaal 17-25 leek Dinto in het vijfde deel Nivo volledig op te rollen: 7-14. Tien matchpoints bleven echter onbenut. Na twee time-outs en een wissel konden de bezoeksters uiteindelijk toch nog met de winst strijken: 18-20.

Beginopstelling Dinto: Gemma Latenstein; Sylvia Schut; Linda van Dijk; Pauline Bleyendaal; Jacqueline Staal;Sylvia Mooij.