Taart voor ”Wat bezielt Schagen?”

ingevoerd op 20-3-2009

SCHAGEN-  Vrijdagmorgen 20 april, de dag dat de lente begon,  kwam VVD Statenlid Ingrid de Bijl naar Schagen om een taart aan te bieden aan het bestuur van ‘Wat bezielt Schagen?’
Alweer voor het derde jaar werd deze taart uitgereikt. Een kleine pluim voor een organisatie die wérkelijk iets betekent voor de Schager gemeenschap. Na de ontvangst door Ab Baron mocht  Peter Dillo uit handen van Ingrid de Bijl  de taart in ontvangst nemen.  Hij vatte de activiteiten van ‘Wat bezielt Schagen?’  treffend samen:
“ Mensen zijn boeiend, we brengen graag boeiende mensen voor het voetlicht”. Vervolgens liet hij een indrukwekkende reeks namen  de revue passeren van inleiders die in de afgelopen 5 jaar acte de présence gegeven hebben in het Schager Slot.  Pieter Eelman, fractievoorzitter van de VVD in Schagen, stelde dat keuzes voor deze “taart award” altijd arbitrair zijn.  De eerste twee taarten werden uitgereikt aan respectievelijk het bestuur van de 60+-bus en aan de Gehandicaptensport Schagen.  In belangrijkheid doen geen van de drie organisaties voor  elkaar onder.  Er wordt alweer nagedacht welke organisatie volgend jaar in aanmerking komt voor de VVD taart-award die de aanwezigen overigens heerlijk smaakte.
Peter Dilli neemt de VVD-taart in ontvangst van Statenlid Ingrid de Bijl. Peter Dilli neemt de VVD-taart in ontvangst van Statenlid Ingrid de Bijl.